Jau baigėsi  rugsėjis...

Jau baigėsi rugsėjis...

06. Oct 2018, 17:08 Natele Natele

Kaip greitai pralėkė pirmasis mūsų pirmokėlės mėnuo mokykloje. Tiesą sakant, per savo darbus ir nuovargį nelabai ir supratome, keitėsi kas nors mūsų kasdienybėje ar ne... Labai džiaugiuosi, kad dukra bent jau kol kas nori į mokyklą ir nepritrūko jai savarankiškumo bei atsakomybės. Galvojau, kad su savarankiškumu bus prasčiau, nes metus prieš tai abi beveik ištisai buvome kartu. Tad turbūt įsivaizduojate, kai mama ,,po ranka", tai niekuo rūpintis vaikui kaip ir nereikia... Savarankiškai pabaigiamos užduotys, grįžus namo, susidedama kuprinė, paraginus pasiruošiami rūbeliai. Tiesa, parėjo kartą ir puolė kažkokį paukštelį lankstyti - iš atminties... Sakė, kad viską atsimena, bet pamiršo, kad ne iš vieno kvadrato, o trijų tai reikia padaryti... Vadovėlio tai nesinešiodavo, tad ir tą kartą neparsinešė. Bet kitą dieną vadovėlis jau buvo kuprinėje... Pati vis primena, kad reikia pinigėlių pietums įdėti (dėčiau daugiau nei 2eur, kad nerūpėtų kasdien, bet bijau, kad gali pamesti ar pan.), kad mokytoja kažko prašiusi ir t.t. Pati savarankiškai perskaito, išsirenka ir nusiperka valgį mokykloje, o aš rami, nes žinau, kad tikrai suvalgys ir ne bandeles, sūrio lazdeles ar dar kokį nelabai tinkamą pietums maistą (dėl šitų dalykų pati paklausia, pasitaria su mumis).

Savo mokytoją dukra giria, sako kitiems, kad gera. Turi ir draugų, nors klasėje yra ir nelabai draugiškų, linkusių iš kokio dalyko pasišaipyti berniukų - pasakojo keletą nutikimų su kitais vaikais ir pačiai ,,kliuvo" kartelis, bet lyg labai dėl to nepergyvena. Tokias papasakotas situacijas aptariame ir bandome rasti tinkamą žodį su pajuokavimu, kuris tiktų ,,atsikirsti" į nepatikusį komentarą. Na, pvz.:,,Tu su mergaitiškais batais" - ,,O tu pažiūrėk į savo. Ar ten parašyta, kad berniukiški?" arba ,,Cha cha, tu jau pėdkelnes apsimovei." (čia reikia suprasti, kad dar ne žiema, o jau su pėdkelnėm po kelnėm)- ,,Gi ne ant galvos apsimoviau, kad juokinga būtų".

Numatomas dar tėvelių susirinkimas po kelių dienų, tad įdomu bus pirmą kartą beveik visus tėvelius pamatyti.

Sunkumai kol kas tik tokie: 

-užkandžių dėžutės kasdienis ruošimas, nes mokykloje būna ilgai ir taip sudėtinga kasdien ką sveikesnio sugalvoti. Labai būtų reikalingas dar vienas matinimas - bent sriuba, bet tokios galimybės nėra.

-būrelių pasirinkimas. Lyg ir norėtų lankyti dailės būrelį, dramos būrelį ( mokytoja labai kūrybiška veda būrelius, o Aistei tai labai turėtų patikti), bet atsisako eiti vien todėl, kad neina nė viena draugė iš jos klasės...

 - pianino paieškos. Kadangi lanko Muzikos mokyklą ir netrukus prasidės mokymas groti pianinu, reikia jau skubiai pradėti galvoti apie šį instrumentą... Ar tikrąjį ar elektroninį su pianino funkcija (nežinau kaip tai iš tiesų vadinasi) ? Jei turite kas patirties, pasidalinkite.

Dabar Aistė sirguliuoja. jau tris dienas nebuvo mokykloje, tačiau aš, susitikusi su mokytoja, paprašiau namų darbų... Jau pusė padaryta savo noru. Kol kas labai džiaugiuosi, kad mokykla negąsdina, o tik džiugina.

20181006170116-69267.jpg