Kaip išsirinkti KUPRINĘ - vieną svarbiausių mokyklinių prekių?

Kaip išsirinkti KUPRINĘ - vieną svarbiausių mokyklinių prekių?

24. Aug 2017, 06:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Artėjant naujiesiems mokslo metams, tėvelius apima galvos skausmas, kaip taisyklingai paruošti mokyklinuką. Mąstoma, kiek visko daug reikės nusipirkti mokyklinukui, o dar jeigu vaikas į mokyklą žygiuoją pirmą kartą, tėveliai dažnai nė nenumano, ko gali prireikti ir kaip tinkamai atsirinkti tarp gausybės prekių.

Svarbu vaikui nuo pat mažens ugdyti tinkamus darbo ir poilsio įpročius. Vaiko organizmas dar tik vystosi ir formuojasi, kaulų ir raumenų sistema nėra pritaikyta ilgai trunkančiam darbui sėdint. Įmonė, prekiaujanti mokyklinėmis, dailės, rankdarbių ir biuro prekėmis bei visų vaikų draugė UAB „Imsema“ pataria, į ką dėrėtų atkreipti dėmesį, renkantis kuprinę.

20160824141921-54825.jpg

Kokia turėtų būti kuprinė?

Nebūtina skubėti pirkti, reikia, visų pirma, pasidomėti, kokia kuprinė ir kodėl yra tinkamiausia jūsų vaikui. Žinoma, kuprinė pirmiausia turi patikti pačiam jos šeimininkui. Tačiau renkantis ją, reikėtų atsižvelgti ne tik į vaiko norus ar madą, bet ir į sveikatos bei saugumo reikalavimus.

Patartina rinktis kuprinę su diržais ir rankenėle.

• Diržų ilgis turi būti reguliuojamas; geriau, kad jie būtų du – platūs ir paminkštinti. 

• Diržai turi būti ne siauresni kaip 3,5 cm, nes tai padeda išvengti nugaros raumenų spaudimo.

• Gerai, jei kuprinė turi diržą, juosiamą apie klubus, taip svoris nuo apatinės nugaros dalies tolygiai paskirstomas ant klubų.

• Tuščios kuprinės svoris turėtų būti: pradinukų – ne daugiau kaip 700 g, vyresnių – ne daugiau kaip 1 kg. Saugumo sumetimais labai svarbu kuprinės išorinėje pusėje pritvirtinti atšvaitus.

20170824113858-95352.jpg

Minkšta ar pakietinta?

Kuprinės dalis, besiliečianti su nugara, turi būti kieta. Tokios kuprinės vadinamos ergonominėmis kuprinėmis. Ergonominė kuprinės nugarėlė palaiko taisyklingą vaiko laikyseną bei daiktai, esantys kuprinėje nespaudžia nugaros, nejaučiamas diskomfortas.

Geriau, jei kuprinė turi vidinį karkasą, išlaiko savo formą ir nesudrimba kaip maišas. Tokioje kuprinėje kieti knygų kampai nespaus nugaros, be to, ilgiau nesusilamdys knygos minkštais viršeliais ir sąsiuviniai. Ortopedinė kuprinės nugarėlė, sudaryta iš keleto paminkštintų pagalvėlių, atitinkančių fiziologinius nugaros linkius, tvirtai priglunda prie vaiko nugaros. Todėl svoris pasiskirto daug tolygiau, be to, tokia nugarėlė neleidžia vaikui kūprintis.

20170824113843-88493.jpg

Kas svarbu nešiojant kuprinę?

• Optimalus pilnos kuprinės svoris turėtų būti ne daugiau kaip 10 proc. moksleivio kūno masės.

• Pilnos kuprinės svoris neturi viršyti 15 proc. moksleivio kūno masės.

• Diržai turėtų būti uždėti ant abiejų pečių, nei per daug suveržti, nei per daug laisvi.

• Kuprinės diržus sureguliuokite taip, kad nešamos kuprinės apačia nebūtų žemiau juosmens.

• Sunkiausius daiktus reikėtų dėti į tą kuprinės dalį, kuri yra arčiausiai nugaros.

• Daiktai kuprinėje turėtų būti sudėti tvarkingai, kad neslidinėtų.

Kuprinės dydis

Nepirkite kuprinės „išaugimui“. Kuprinės viršus neturėtų būti aukščiau vaiko pačių linijos, o apačia – žemiau juosmens. Kitaip nešant sunkią kuprinę vaikui bus sunkiau išlaikyti pusiausvyrą, bandydamas išvengti krūvio, tenkančio juosmens sričiai, jis links į priekį arba pritrauks smakrą prie krūtinės, kad nebrūžintų pakaušio į kuprinės viršų. Keli vidiniai skyriai. Būtų geriau, jei kuprinė būtų suskirstyta į kelis skyrius sunkesniems ir lengvesniems daiktams.

Kuprinė turi talpinti šias mokiniui svarbiausias priemones:

Pieštukinė;

Flomasteriai, pieštukai;

Kanceliarinės priemonės;

Popieriaus priemonės;

Dailės priemonės;

Lipdymo masės.

Visą šį mokyklinuko krepšelį rasite paspaudę čia: https://goo.gl/Sdq4Gk 

Tam, kad teisingai paskirstytumėte svorį, sunkesnes knygas geriau krauti arčiau nugaros, įvairias smulkmenas patogu sudėti į kišenėles. Išmokykite vaiką teisingai susikrauti kuprinę.

20170823132309-73716.jpg

Vyresniems mokiniams tinka ir ne tokios pakietintos kuprinės, kadangi jų laikysena jau beveik susiformavusi, o ir knygų nebe tiek daug, kaip pirmosiose klasėse, todėl galima rinktis laisvesnio stiliaus kuprines.

Kuprines savo mažiesiems rinkite atsakingai, atsižvelgdami į kuprinių aprašymus, o geriausia tai darykite atvykę į parduotuvę ir gyvai jas apžiūrėję. UAB „Imsema“ komanda jums visada padės išsirinkti geriausią prekės variantą, atsižvelgdami į jūsų poreikius.

Lauksime jūsų šiuo adresu: Savanorių pr. 187, 31 korpusas LT-02300, Vilnius.

Taip pat, galite apsipirkti elektroninėje parduotuvėje WWW.IMSEMA.LT

Naujienas sekite Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/uabimsema/

20170823134731-49261.jpg