Leiskime vaikus į mokyklą tik su tinkama avalyne

Leiskime vaikus į mokyklą tik su tinkama avalyne

10. Sep 2018, 05:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Vasara - puikus metas vaikams lakstyti basomis ar atviromis basutėmis, tačiau artėjant rudeniui tenka pagalvoti apie avalynę, kuri būtų tinkama ir patogi avėti tiek einant darželį, tiek į mokyklą.

Atsižvelgiant į tai, kad didžiąją dienos dalį vaikas praleidžia su vienokia ar kitokia avalyne, labai svarbu, kad ji būtų ne tik tinkamo dydžio, bet ir netrukdytų vystytis vaiko pėdai, suteikiant reikiamą atramą bei leistų jam lengvai judėti.

Kaip pasirinkti tinkamus batus?

  • Eikite į parduotuvę su vaiku, kad galėtume pamatuoti "gyvai". Net ir žinant vaiko pėdos dydį, sunku išrinkti tinkamus batus, kadangi skirtingų gamintojų avalynių dydžiai skiriasi.
  • Išimkite vidpadį ir palyginkite ją su pėdos dydžiu. Vidpadis turi būti bent 0,5 iki 1 cm ilgesnis už pėdą.
  • Jei batai neturi išimamo vidpadžio, tuomet vaikui apsiavus batą, turėtų tilpti jūsų pirštas už kulno. Jei vietos jam nėra, vadinasi, batas per ankštas.  
  • Jei neturite galimybės eiti į parduotuvę su vaiku, tada namie apibrėžkite ant popieriaus lapo jo pėdos formą, išsikirpkite ir keliaukite į parduotuvę. 
  • Dažnai tėvai nori pirkti vaikams batus, kurie yra vienu dydžiu didesni, tačiau tokios klaidos nedarykite - vaikui bus nepatogu, koja slydinės bate, be to,  su tokia avalyne jam bus sunku lengvai judėti. 
  • Jei vaikas dėvi per mažus batus, tokiu būdu sustabdote pėdų vystymąsi - ateityje galimos įvairios pėdų deformacijos. 
  • Prisiminkite, kad perkant vaikams batus, labai svarbus kriterijus - ne tik batų ilgis, bet ir plotis.

Daugelyje šeimų tą pačią avalynę dėvi kelios vaikų kartos. Jaunėliai dėvi tai, kas likę nuo vyresnių brolių ir seserų. Žinoma, taip elgiamasi ekonominiais taupymo sumetimais, tačiau ateityje šiems vaikams galimos įvairios ortopedinės problemos

20180815205610-15890.jpg

Renkantis vaikiškus batus mokyklai ar darželiui, patartina atkreipti dėmesį į keletą dalykų:

  • Medžiaga. Vaikams rekomenduojama pasirinkti batus, pagamintus iš odos arba medžiagų, kurios yra pakankamai pralaidžios orui.
  • Pado aukštis - mergaitėms venkite pirkti aukštus platforminius batus su kulniuku, net ir labai mažu. 
  • Susegimo tipas - dirželiai, lipdukai, raištukai, sagtys. Yra skirtingi avalynės susegimo būdai, todėl pasirinkite tokį, kad vaikui būtų patogu pačiam užsisagstyti avalynę. 

Batai turi būti naudojami tam, kam jie ir buvo sukurti:

  • Kai lauke šlapia ir norime pašokinėti per balas, aunamės guminius batus;
  • Sandalus ar basutes renkamės tuomet, kai oras šiltas, o į šlepetes įsispiriame namuose;
  • Jokiu būdu negalima sportuoti avint sandalus ar paplūdimio basutes. Pasirinkite tam tinkamus sportinius batelius, kad būtų ir komfortiška, ir saugu;
  • Įsitikinkite, kad batai yra neslidžiais padais, tai labai svarbu, nes vaikai daug laiko praleidžia vaikščiodami ir bėgiodami.

Leisti vaiką į darželį su batukais, kurie turi batraiščius - tikrai ne pats geriausias pasirinkimas. Kodėl? Pirma, ne visi vaikai moka juo susirišti, antra - net jei ir moka susirišti ar padeda auklėtojos, bebėgiojant dažnai batraiščiai atsiriša ir tuomet didesnė tikimybė vaikui už jų užkliūti ir pargriūti. Geriau rinkitės batus su lipdukais ar sagtimis.

Dažnai tėvai susiduria su problema, beieškodami šventinės avalynės, ypač berniukams. Mergaitėms proginių batelių parduotuvėse didesnis pasirinkimas - blizgantys, papuošti personažais, įvairūs princesių bateliai - tik spėk rinktis. Kalbant apie atostogoms skirtus batelius, jie turi būti ne tik patogūs, bet ir atitikti visus reikalavimus, kurie būtini, rūpinantis vaiko kojų sveikata.

Pavyzdžiui, šie ECCO batai berniukams turi dvigubą naudą. Juos galima avėti kasdien ir atostogaujant. O svarbiausia, jie yra patogūs ir atitinka visus aukščiau išvardytus kriterijus. Šis batų modelis ECCO-S7-TEEN varijuoja tarp laisvalaikio ir šventėms tinkamų batelių. Rasite itin didelį spalvų pasirinkimą.

Paspauskite ant paveikslėlio ir pasirinkite norimą batų spalvą kasdienai ar šventėms mokykloje!

20180815160212-89473.jpg20180815160202-14210.jpg

20180815160223-78743.jpg

20180815160237-29655.jpg

Bene pagrindinis kriterijus tėvams, ieškantiems batų vaikams, yra kaina. Tačiau ekspertai pataria susimąstyti, kas geriau - ar įsigyti kartą į metus kokybiškus, ilgaamžius, komfortiškus, bet brangesnius batus, ar kas porą mėnesių pirkti pigesnius, mat jie staiga suplyšo arba ėmė trinti vaikui kojas? Spręskite patys.

Avalynė, kuriai nereikia jokių komentarų - tai sportiniai bateliai ECCO INTRINSIC SNEAKER 

20180815161000-45544.jpg

Kodėl, mūsų nuomone, šie ECCO INTRINSIC SNEAKER bateliai tinka aktyviems vaikams?

  • Tai sportiniai bateliai, bet tuo pačiu universalūs, nes pagaminti iš odos ir audinio.
  • Vaikui labai patogu juos apsiauti ir sutvirtinti lipdukais.
  • Siekiant, kad pėdos būtų sausos, bateliuose yra integruotas pamušalas, kuris padeda kojoms laisvai "kvėpuoti".
  • Kad vaiko pėdos tinkamai vystytųsi, avalynė turi lankstų vidpadį ir padą, užtikrinantį pėdos saugumą ir tvirtumą.
Batų pasirinkimas visuomet buvo sudėtingas procesas, tačiau neturime pamiršti, kad vaikui visą dieną reikia praleisti avint batus. Ar norite gerai jaustis kiekvieną dieną? Neabejojame, kad taip, vaikai - irgi, juolab, jog jų kojos nuolat vystosi ir jie yra be galo aktyvus.

Sėkmingų prasidedančių naujų mokslo metų!

20180816123359-71857.jpg