Pradedu lankyti mokyklą: sukauptas priešmokyklinis žinių bagažas

Pradedu lankyti mokyklą: sukauptas priešmokyklinis žinių bagažas

23. Aug 2018, 12:13 motinysteveza motinysteveza

Pasaulis žengia pirmyn, sparčiai vystosi ir tobulėja nesuvokiamu greičiu, ypač žvelgiant į technologijas. Nenuostabu, kad dabartiniai pirmokai ženkliai protingesni už pirmokus, buvusius prieš 20 -30 m. Tad jau keista būtų, jei būsimasis pirmokėlis nepažinotų bent raidžių. Stengiausi, kad ir atitinkamai Mila būtų pasiruošusi – sukaupusi solidų žinių bagažą, nes tikrai žinau, kad klasėje bus gabių ir labai gabių mokinių, o juk, pripažinkim, nesinori, kad savas vaikas labai atsiliktų nuo jų :). O ji ir pati nenori.

Taigi Mila išeis į mokyklą skaitydama, savo kraitelėje jau turi keletą perskaitytų knygelių (labiausiai pamėgtos raganėlės Lilės serijos knygelės). Skaičiuodama. Internete kiek vis rasdavau, vis atspausdindavau įvairių užduotėlių. Šiuo metu sprendžiame Veronikos Naumovos uždavinukus 1-2kl. Super, rekomenduoju :). Apie laiką, mėnesius, atrodo, savaime susidėliojo jos galvelėje, žino visų sesių tikslias gimimo datas :).  Esu dėkinga priešmokyklinio ugdymo auklėtojoms, kad Mila prirašė sąsiuvinį pagaliukų, kringeliukų, nors tai buvo jos nuobodžiausia veikla. Tuo momentu, kai persilaužė ant skaitymo, ir atsivėrė akys, kad užrašai egzistuoja visur, važiuojant automobiliu, skaitydavo gatvių pavadinimus,  tad savo treniruočių ir kitų dažnai lankomų vietų žino adresus. O smalsumas leido savaime pažinti pasaulį, nes atrodo jai viskas įdomu – kurą užpilti jai reikia, ravėti pas močiutę daržą reikia, rinkti uogas reikia, kepti blynus nuo A iki Z  reikia, valyti vonią -taip pat reikia, viską paspausti, pačiupinėti, atsukti, pamatuoti reikia. Atrodo, ta kasdieninė veikla tokia nuobodi, bet jai visur ir visada reikia dalyvauti. Akademinio pasaulio pažinimui užprenumeravau metams edukacinį paketą iš pradinukams.lt – Tie paketai tokie sausi, nuobodoki, bet visai naudingi akiračio praplėtimui.

 20180823114831-70458.jpg

Numatoma papildoma popamokinė veikla

Visa numatoma veikla yra ankstyvojo ugdymo tęsinys, kol kas neplanuojam jokios naujos veiklos.

Kaip jau minėjau pirmame bloge,  pagrindinė Milos popamokinė veikla – meninė gimnastika. Numatomos 6 treniruotės po 3 val. – kol kas man pačiai dar sunkiai gulasi į galvą ši informacija. Ar mes pajėgsim. Na, bet daug mergaičių lanko ir gali... Pasak mūsų mylimos trenerės, rusaitės treniruojasi po 6 val. per dieną :).

20180823114929-44759.jpg

Atrodo, ką dar prie tokio krūvio būtų galima derinti?

Mila nuo trejų groja smuiku (pagal Suzuki metodą) – taigi jis atrastas anksčiau nei gimnastika. Gaila atsisakyti, juolab, kad visai neblogai sekasi. Ji lankė individualias pamokas, paskui stojo į Kauno Sakralinę muzikos mokyklą. Šiais metais, jei pavyks nelankyti visų pamokų, t.y., atsisakyti solfedžio ir chorinio dainavimo, o paliekant tik dvi individualias pamokas, bandysime jas derinti. Stoti ant scenos su smuikeliu Milai labai patinka :).

20180823115019-67472.jpg

20180823115751-58590.jpg

Ir dar būsima pirmokėlė labai nori šachmatų. Menka patirtis jos su jais – susipažino darželyje, lankė kelis mėnesius (vėliau susidubliavo laikas su treniruotėmis, teko atsisakyti), vieną kitą partiją sužaisdavo su sese. Bet jai jie patinka, niekada neatsisako sužaisti partijos. Neliūdi pralaimėjus. Tad kiek žinau, mokykloje toks būrelis bus ir jei laikas bus patogus (iš karto po pamokų) – lankys.

20180823115055-12013.jpg

Milai dar būtų įdomu begalės kitų veiklų – gamtos, dailės būreliai, baseinas ją vilioja, užsienio kalbos būtų reikalinga. Bet paroje nėra tiek valandų :).

 Kokios kitų pirmokų popamokinės veiklos?

floryte floryte 24. Aug 2018, 19:32

Oho! Tai bent veiklumas! Kokia šauni Mila👍😀🌷

motinysteveza motinysteveza 23. Aug 2018, 17:16 Natele

Daug tik gimnastikos. Viso kito nedaug 😀. Bet vežiojimus kooperuojamės su kitais tėvais.

Natele Natele 23. Aug 2018, 16:57

Oho, kiek visko. Kaip spėjate tiek visko lankyti, t.y. vežioti, juk ne vienoje vietoje turbūt viskas 😀?