Mums reikės:
1 pomidoro
1 agurko
kiaušinio dydžio cukinijos gabaliuko
1 svogūno (mažesnio) arba česnako (ispanai česnaką deda)
krapo lapelio
petražolės lapelio
galim ir virtą kiaušinį
aliejaus 2 šaukštų
vynuogių acto 2 šaukštų
1 arbatinio šaukštelio cukraus
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų truputuką.
Viską sudedame,
įpilame pusę stiklinės vandens ir susmulkiname su smulkintuvu. Jei pasirodys, kad per tiršta, galima dar praskiesti vandeniu, bet nesiūlau. Tirštumas turi buti lyg būtų pomidorų sultys.
Ir atšaldome šaldytuve.
Valgome kaip šaltibarščius, tik vietoje bulvių geriau tinka batonas.
Labai atgaivina per karščius.
Vyras mėgsta, kai įsmulkinu čili pipiriuko.
O mano panikei tinka tik iš vienų pomidorų ir be kiaušinio.
Paminėsiu, kad tikrai nesigavo toks, koks ispaniškas, bet neblogai ir taip, juk mes iš Vilniaus, o ne iš Andalūzijos... Tikėtina, kad ir mūsų daržovės kitokio skonio.
nepaminejau, kad saldytuve reiketu maziausiai 2 -3 val. palaikyti