Sveiki,
Įpusėjęs pavasaris, kai aplinkui viskas sprogsta ir žaliuoja įkvėpė mus kritiškiau pažvelgti į tai ką valgome bei pakoreguoti savo mitybą ir pradėti maitintis jei nors ir ne visiškai sveikai tai bent jau kažkiek sveikiau... ;) Šie grikių kotletai mums tikras atradimas! Net didžiausi mėsėdžiai juos "užskaitė", šešiametis sūnus jų prašo kasdien, o ir aš be didelės sąžinės graužaties, drąsiai jų galiu suvalgyti net du!
Paprastai bei greitai iškepamus grikių kotletus siūlome pabandyti išsikepti ir jums.
Šeimai pamaitinti užteks:
100 g. grikių kruopų
1 morkos
1 kiaušinio
1 valgomojo šaukšto manų kruopų
Žiupsnelio smulkintų šviežių krapų
Žiupsnelio smulkintų svogūnų laiškų
Žiupsnelio druskos
Aliejaus kepimui
Grikius perplauname, suberiame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 20 min. Išvirusius atvėsiname. Nuskustą, nuplautą morką sutarkuojame. Beriame išvirusius grikius. Įmušame kiaušinį. Dedame manų kruopas. Pabarstome druska, beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus. Gerai išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš paruoštos tešlos suformuojame grikių kotletus. Dedame į keptuvę ir kepame po 5 minutes iš abiejų pusių. Patiekiant nepamirštame salotų! Skanaus!
👍 Skaniai atrodo reiks pamėginti😀
Liuks!
Super! Labai gerai, kai lieka grikių, rytoj pabandysim 😀