Mūsų namuose ant pusryčių, pietų ar vakarienės stalo blynai karaliauja gana dažnai, ir juos valgome visokius ir saldžius, ir nesaldžius, ir su mėsa ir be jos. Esame dideli smaližiai, iš saldžių blynelių šie lietiniai su varškės įdaru yra mūsų patys mylimiausi! Tad dalinamės receptu.
Tešlai:
140 g. kvietinių miltų
2 kiaušinių
150 ml. Pieno
50 ml. Apelsinų sulčių
30 g. sviesto
Žiupsnelio druskos
Pusę arb. Šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
Pusę arb. Šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
2 kiaušiniai
50 g. sviesto
250 g. varškės
100 g. cukraus
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Padažui:
150 ml. Grietinėlės plakimui, 1 valgomasis šaukštas apelsinų sulčių
Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, tarkuota apelsino žievele. Gerai išplakame kiaušinius, pieną, apelsinų sultis, įmaišome miltų mišinį. Tešlą paliekame pastovėti 15 minučių. Išlydome sviestą ir supilame į tešlą. Gerai įkaitintoje keptuvėje kepame plonus lietinius. (Jei keptuvė gera, papildomai aliejaus ar sviesto nereikia, tačiau jei senesnė, reikėtų patepti saulėgražų aliejumi suvilgytu vatos gabaliuku, kad nepritrauktų). Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Ištriname sviestą, sudedame kiaušinių trynius, varškę. Iki purumo išplakame baltymus. Atsargiai įmaišome cukrų maišytą su vaniliniu cukrumi. Kiaušinių baltymų putėsius supilame į varškės mišinį. Įdaras turi būti tokio tirštumo kaip kremas. Įdarą tepame ant lietinių, suvyniojame ir dedame ant kepimo popieriumi iškloto kepimo indo. Išplakame grietinėlę sumaišytą su apelsinų sultimis. Pilame ant lietinių, dedame į 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 15-20 min.
Patiekiant pabarstome migdolų drožlėmis, cukraus pudra, patiekiame su vaisiais. Skanaus!