"Lorjus meškučių mylimiausi lietiniai"

"Lorjus meškučių mylimiausi lietiniai"

27. Jan 2016, 19:31 Loreta_K Loreta_K

Mūsų namuose ant pusryčių, pietų ar vakarienės stalo blynai  karaliauja gana dažnai, ir juos valgome visokius ir saldžius, ir nesaldžius, ir su mėsa ir be jos. Esame dideli smaližiai, iš saldžių blynelių šie lietiniai su varškės įdaru yra mūsų patys mylimiausi! Tad dalinamės receptu.

Tešlai:

140 g. kvietinių miltų

2 kiaušinių

150 ml. Pieno

50 ml. Apelsinų sulčių

30 g. sviesto

Žiupsnelio druskos

Pusę arb. Šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės

Pusę arb. Šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:

2 kiaušiniai

50 g. sviesto

250 g. varškės

100 g. cukraus

1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus

Padažui:

150 ml. Grietinėlės plakimui, 1 valgomasis šaukštas apelsinų sulčių

Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, tarkuota apelsino žievele. Gerai išplakame kiaušinius, pieną, apelsinų sultis, įmaišome miltų mišinį. Tešlą paliekame pastovėti 15 minučių. Išlydome sviestą ir supilame į tešlą. Gerai įkaitintoje keptuvėje kepame plonus lietinius. (Jei keptuvė gera, papildomai aliejaus ar sviesto nereikia, tačiau jei senesnė, reikėtų patepti saulėgražų aliejumi suvilgytu vatos gabaliuku, kad nepritrauktų). Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Ištriname sviestą, sudedame kiaušinių trynius, varškę. Iki purumo išplakame baltymus. Atsargiai įmaišome cukrų maišytą su vaniliniu cukrumi. Kiaušinių baltymų putėsius supilame į varškės mišinį. Įdaras turi būti tokio tirštumo kaip kremas. Įdarą tepame ant lietinių, suvyniojame ir dedame ant kepimo popieriumi iškloto kepimo indo. Išplakame grietinėlę sumaišytą su apelsinų sultimis. Pilame ant lietinių, dedame į 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 15-20 min.

20160127192918-21678.jpg

Patiekiant pabarstome migdolų drožlėmis, cukraus pudra, patiekiame su vaisiais. Skanaus!