Šią savaitę pas mus karaliauja blynai! Repetuojame, kokius kepsim užgavėnėms, dalinamės dar vienu rūpių kvietinių miltų lietinių su kumpiu ir sūriu receptu.
Tešlai:
120 g. rūpių kvietinių miltų
200 ml. pieno
2 kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis druskos
Įdarui:
150 g. sūrio
150 g. kumpio
Majonezo
Apkepimui: 30 g. sviesto
Išplakame kiaušinius, įmaišome miltus maišytus su druska, pilame pieną, aliejų. Tešla turi būti kiek skistoka. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje plonus lietinius. (Papildomai riebalų nenaudoju) Lietinių gali išeiti apie 6 -8 .
Ruošiame įdarą: sūrį sutarkuojame, kumpį supjaustome nedideliais gabalėliais.
Ant iškepto kiekvieno lietinio užtepame šaukštą majonezo, beriame kumpio ir sūrio ir užlenkiame.
Įkaitintoje keptuvėje išlydome sviestą ir dedame apkepti lietinius, kad sušiltų įdaras, išsilydytų sūris, maždaug po 5 min. iš abiejų pusių. Patiekiame su salotomis ir grietine. Skanaus!
Ačiū 🌷 Džiaugiuosi, mūsų šeimai šitie lietiniai vieni mėgstamiausių, šeimos nariai jų iškepti prašo dažniausiai 😉