"Mano šeimos pica"

"Mano šeimos pica"

20. Jan 2016, 14:54 Loreta_K Loreta_K

Picą labai mėgstame, ją dažniausiai kepame kartu su vyresniuoju sūnumi Gediminu penktadienio vakarui, o išsikepę mėgaujamės visa šeima žiūrėdami penktadieninį filmuką per TV3. Dalinamės paprastučiu bet tikrai labai skanios traškios plonapadės picos su kumpiu ir pievagrybiais receptu, ji viena mūsų mėgstamiausių.. Iš nurodyto kiekio tešlos išeina keturi 25 cm. Skersmens picos padai.

Papločiui:

500 g. kvietinių miltų

11 g. (pakelio) sausų mielių

50 ml. vandens

50 ml. aliejaus

100 ml. pieno

2 arbatinių šaukštelių cukraus

Žiupsnelio druskos

Padažui:

1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus

2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo

2 skiltelės česnako

Ant viršaus:

100 g. karšto rūkymo kumpio

100 g. kietojo sūrio

5 pievagrybiai

Alyvuogių

Džiovintų bazilikų, raudonėlių.

Pirmiausia aktyvuojame mieles. Į puodelį įpilame šilto, bet jokiu būdų ne karšto vandens 50 ml. Dedame 1-2 arbatinius šaukštelius cukraus, gerai išmaišome ir tada suberiame sausas mieles. Subėrus mieles, atsargiai išmaišome, kad nebūtų gumuliukų. Ir paliekame kokioms 5 min. Jei mielės tinkamos, tai po penkių minučių mišinys turėtų suputoti (pakilti).

Dideliame dubenyje persijojame miltus. Sumaišome su druska. Pilame pieną, aliejų, sumaišome pakilusias mieles. Mediniu šaukštu gerai išmaišome. Rankomis reikėtų minkyti tol kol tešla taps minkšta, elastinga bei nebekips prie rankų. (Jei tešla labai limpa prie rankų, rankas patepkite aliejumi. Minkyti bus kur kas lengviau.) Tešlą padedame šiltai, uždengtame dubenyje, pakilti 30 minučių.

Tešlą padaliname į keturias dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame, suformuojame norimo dydžio picos padą.

Ruošiame padažą: Česnako skilteles sutarkuojame, sumaišome su aliejumi bei pomidorų padažu. Padažą tepame ant picos pado.

Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Dedame ant picos pado smulkiai pjaustyto ar tarkuoto kumpio, griežinėliais pjaustytus pievagrybius. Dedame į orkaitę 8 minutėms. Išimame ant viršaus užbarstome tarkuoto sūrio, beriame alyvuoges ir dar pakepame 3 min.

Patiekiant pabarstome džiovintais bazilikais, raudonėliais, ar prieskonių mišiniu picai. Ypatingai skanu su šviežiais bazilikais, bet deja, šiam kartui neturėjom.

20160120145306-84977.jpg

Skanaus!

lina_baj lina_baj 20. Jan 2016, 22:45

Mmmm...

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 20. Jan 2016, 15:44

Mmmmm, kaip skaniai atrodo! 😀