Siūlau išbandyti "Rafaelo" tortą. Mėgstantys kokosą, jam tikrai neatsispirs. Išbandžiau ir aš, pavyko! Ragautojų įvertintas puikiai.
Reikės:
Biskvitui:
5 didelių kiaušinių
230 g cukraus
1 a.š. vanilės esencijos
65 g aliejaus
230 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
Kremui:
1 indelio saldinto kondensuoto pieno
180 g sviesto
450 g plakamosios grietinėlės (35-36%)
50 g kokoso drožlių
2 pakeliai grietinėlės standiklio (dėjau tik 1 pakelį)
50 g smulkintų migdolų
Biskvitų sulaistymui:
200 g vandens
2 citrinų sulčių
2 a.š cukraus
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai kiaušinius išplakame su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (plakti apie 5 – 6 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę dar paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa. Gautą masę padalinti į tris dalis ir kepti 26cm skersmens kepimo formoje (tris atskirus lakštus) 190 º C temperatūroje apie 15min., kol įbedus medinį pagaliuką ištraukiame jį sausą. Galima kepti ir vieną biskvitą, po to jį supjaustyti į 3 lygias dalis, tačiau man niekuomet nepavyksta gražiai tai padaryti.
Grietinėlę šiek tiek paplakti ir suberti grietinėlės standiklį, tuomet išplakti iki standumo. Padėti grietinėlę į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną išsukti ir supilti kokoso drožles ir pakepintus smulkintus migdolus. Viską išmaišyti. Gautą masę pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sumaišyti su grietinėle iki vientisos konsistencijos.
Biskvitų sulaistymui skirtus produktus sumaišyti.
Torto surinkimas. Iš pradžių atskiroje lėkštėje sulaistau kiekvieną biskvitą atskirai. Tik po to dedu pirmąjį biskvitą į lėkštę, kurioje formuosiu tortą. Aptepu kremu ir dedu kitą jau sulaistytą biskvitą, vėl tepame kremo. Taip susluoksniuoju visus 3 biskvitus. Viršutinį biskvitą ir šonus aptepiau kremu. Puošiau kokoso drožlėmis, gėlytes formavau iš cukrinės masės. Vieną torto kraštą apibarsčiau pabarstukais.
p.s. nors gamybos eiga atrodo ilga, tačiau biskvitus išsikepus iš vakaro, o kitą dieną pasigaminus kremą ir sutepus, užtruksite ne tiek ir ilgai. Skonis atperka visas pastangas!
Skanaus!
Būtinai išbandykit! Tikrai pavyks! Čia mano buvo pirmasis blynas ir tikrai neprisvilęs! 😉 p.s. nebijokit gausiai sulaistyti biskvitų, per daug nebus 😀
Jau seniai planuose pabandyti šį receptą...reik kada susiruošt ir iškept 😉 Atrodo labai gardžiai 😀
labai skanus tikrai ,esu kepus jau ne kartą 😀