„Redcord“ – greitas būdas siekti sveikatos tikslų ir malšinti skausmą

„Redcord“ – greitas būdas siekti sveikatos tikslų ir malšinti skausmą

01. Aug 2018, 15:47 GemmaCentras GemmaCentras

Nenustebkite, jei vietoje įprastos mankštos ar treniruotės kineziterapeutas paįvairinimui ne tik jus supančios virvėmis ir diržais, bet ir pasiūlys pakyboti ant virvių.  Laisvojo kybojimo pratimai visai nereiškia, kad specialistas jus ruošia skrydžiui į Marsą. Mankštos su „Redcord“ virvių ir diržų sistema, taikant „Neurac“ metodiką, rekomenduojami gydant nugaros, juosmens dubens srities, kaklo, pečių, kojų sąnarių skausmus.

Pratimai su Norvegijos mokslininkų sukurta „Redcord“ terapijos įranga taip pat tinka esant mechaniniams ar funkciniams stuburo pažeidimams (disko protrūzijai, ekstrūzijai, spondiloartrozei, intervertebrinei osteochondrozei, spondilozei, stuburo kanalo stenozei ir kt.), esant raumenų atrofijai, ribotai judesių amplitudei, ydingai laikysenai ir kitais atvejais.

„Gemmos“ kineziterapeutė Elena Uksaitė pasakoja, kad naudojant „Redcord“ virvių ir diržų terapinę įrangą atkuriamas neskausmingas judesys, gerinama judesio funkcija ir malšinamas skausmas.

„Dirbant su „Redcord“ įranga jau po pirmųjų procedūrų pastebimas skausmo sumažėjimas. „Redcord“ įranga padeda atkurti taisyklingą judesį, pagerinti aktyvių judesių amplitudes, stiprina, aktyvina nusilpusius raumenis, padeda pasiruošti pooperacinei ir priešoperacinei reabilitacijai. Yra naudinga sportininkams, siekiantiems pagerinti fizinį pasirengimą, bei žmonėms, norintiems pradėti aktyviai judėti“, – naudą vardija „Gemmos“ kineziterapeutė Elena Uksaitė.

Pagrindinis šios terapijos tikslas yra atkurti sutrikusius judesius, mažinti skausmą ir gerinti judesių atlikimą. Esant skausmams, traumoms, pažeidimams, dažnai sutrinka ir nervų sistemos signalų perdavimas į raumenis, todėl vienos raumenų grupės tampa pertemptos ir skausmingos, o kitos raumenų grupės – silpnos ir neaktyvios, tarsi „miegančios“.

Testavimo metu, taikant „Neurac“ metodiką su „Redcord“ įranga, nustatomi silpni raumenys, jų disbalansas, kiti neuroraumeniniai sutrikimai. Įvertinus silpnąsias grandis, taikomi laisvojo kybojimo pratimai. Sukuriant kontroliuojamą nestabilumą yra aktyvinami nusilpę, „miegantys“ raumenys, atkuriamas raumenų balansas, neuroraumeniniai ryšiai. Mažėja skausmas, įtampa raumenyse, gerėja judesių valdymas ir kontrolė, pagerėja gyvenimo kokybė. Anot kineziterapeutės, vienas iš didžiausių „Neurac“ metodo (naudojant „Redcord“ įrangą) privalumų – teigiami pokyčiai pastebimi jau po pirmųjų procedūrų. Tai ypač aktualu siekiantiems greito rezultato.

Pratimai su „Redcord“ virvių ir diržų sistema, taikant „Neurac“ metodiką, tinka visiems: vaikams, suaugusiesiems, taip pat sportininkams, trumpai tariant, visiems, norintiems pagerinti fizinę būklę. Ar jau teko išbandyti laisvojo kybojimo metodą?

Registruokitės į individualius kineziterapijos užsiėmimus su „Redcord“ įranga telefonu: +370 (5) 219 5905