Dalinuosi dar vienu šauniu desertėliu, tikrai patiks "želiukų" mėgėjams.
Reikės:
Želatinos 20 g - apie 2 kaupini v.š.
1 pak. braškių skonio želės
Cukraus 200 g (nors mėgstu saldžiai, tikrai kiek per saldu)
Vanilinio cukraus žiupsnis
Cukraus pudros
Želatiną užpilti 100 ml šalto virinto vandens ir palikti 10 min., kol išbrinksta. Į dubenį suberti braškių skonio želės mišinį ir cukrų, išmaišyti. Užpilti 300 ml karšto vandens ir maišyti, kol ištirps želės ir cukraus grūdeliai.
Išbrinkusią želatiną dėti ant silpnos ugnies ir tirpinti nuolat maišant, kad neužvirtų. Tuomet supilti į želė ir palikti, kad atauštų.
Tuomet plakame apie 15 – 20 min. plakikliu.
P.S. Tik susiruošiau plakti – sugedo plakiklis (!!!), oi patikėkit vargo apturėjau, o vaikas išpūtęs akutes laukė, kol plaksiu jam žadėtus debesėlius. Tad pasiėmiau šluotelę ir pirmyn...ilgai ir nuobodžiai.
Bet čia pagelbėjo Kajus :)
Plakti, kol masė sutirštėja. Ir tuomet supylus į kepimo popieriumi ar maistine plėvele išklotą formą, padėti nakčiai į šaldytuvą.
Kai masė sustingsta, apibarstome viršų cukraus pudra, apverčiame ir nuimame popierių. Tiesa, apsėjau be popieriaus, tiesiog patepiau formą šlakeliu aliejaus.
Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, apvolioti cukraus pudroje ir ragauti.
Kad būtų įdomiau, panaudojus sausainių formeles galima pasidaryti įvairių formų debesėlių.
Skanaus.
Vasaros desertų konkursas “Mmm…Skanumėlis“
Pagrindinius prizus įsteigė Stephen Joseph - praktiškų ir smagių dovanų parduotuvė vaikams!
Skanučiai debesėliai 😀 👍 🌷
pasaka Saunuolis Kajus 👍 👍