Varškės-grietinėlės-šokolado desertas antradieniui. Skanaus!
Sudėtis:
Šokoladas
Želatinas
Grietinėlė
Cukrus
Vanilinas
Varškė
Sausainiai
Uogienė
Tarkuotos braškės
Užmerkėme šiek tiek želatino ir dubenyje, įdėtame į karštą vandenį, ištirpinome šokoladą.
{smallpic:1}
Pirma idėja buvo tokia - ištirpusiu šokoladu aptepti silikonines keksiuskų formas ir - į šaldymo kamerą.
{smallpic:2}
Kai šokoladas sušąla, išimame formytes ir lieka šokoladiniai krepšeliai, į kuriuos galima dėti norimą įdarą.
{smallpic:3}
Nors idėja gera, tačiau ar šokoladas netiko, ar sluoksnis buvo per mažas, tad krepšeliai, deja, ėmė lūžinėti.
{smallpic:4}
Tuomet gimė kita idėja. Ištirpinome želatiną.
{smallpic:5}
Grietinėlę sumaišėme su cukrumi ir vanile.
{smallpic:6}
Viską suplakėme, po to įmaišėme sutrintą varškę bei želatiną
{smallpic:7}
Sutrupinome sausainius
{smallpic:8}
Į keksiukų formas įdėjome šiek tiek mūsų paruoštos varškės ir grietinėlės masės.
{smallpic:9}
Po to dedame šiek tiek sausainių bei uogienės, sumaišytos su želatinu
{smallpic:10}
Iki viršaus uždengiame kremu. Dedame į šaldytuvą.
{smallpic:11}
Kai desertas pakankamai užšąla, ant jo viršaus pilame ištirpintą šokoladą, šalia - sutrintas braškes su cukrumi. Papuošiame riešutais ar kuo tik norime.
{smallpic:12}
{smallpic:13}
Skanaus!
Maminklub.lv