"Super!.. Fantastika!.. Mmmm.."

"Super!.. Fantastika!.. Mmmm.."

27. May 2015, 23:48

..štai tokiais žodžiais vyras palydėjo pirmuosius turkiško deserto kąsnius. 

Bet apie viską iš pradžių. 

Kaip Jolita ir sakė, pasigaminti šį desertą - itin lengva. Reikia tik sumaišyti keletą ingridientų (kurių, beje, taip pat visai nedaug): manų kruopos, pienas, jogurtas, soda, cinamonas ir cukrus.. daaaaaug cukraus :)

20150527233019-82059.jpg

Kišam į orkaitę - kepam. Visai neilgai - 30 min. Aš netgi patikėjau vyrui užbaigti kepimą, nes pati turėjau išbėgti. Jam pavyko - išjungti orkaitę mokėjo :D

20150527233343-94218.jpg

Papuošimui naudojau žemės riešutus. Įdomiausia tai, kad viename didžiausių prekybos centrų visiškai nebuvo nesūdytų žemės riešutų pasirinkimo. Radau vienintelius, su žievele. Maniau lengvai nusilups. Nė velnio.. Krapštėm abu su vyru susėdę. Ir tik paskui pagalvojau, kad užmerkus į vandenį būtų buvę paprasčiau nulupt :)

Į sirupą įmečiau citrinos skiltelę ir manau, būtų visai nepamaišiusi dar viena. Jau laaaabai saldu :)

Visa šeimyna sėdėjo ir laukė kol pyragėlis atšals. Sūnus net miegot nėjo :) Ech.. teko duot paragaut - negi sedės iki ryto laukdamas :) Paprašė dar vieno. Teko nuvilt. Tiek daug cukraus prieš naktį gal nereikėtų :)

Užtat vyras alpėjo: kaip skanu.. mmm.. visus galėčiau suvalgyt (mhm.. norėčiau pamatyt - man nuo vieno gabalėlio širdis apsalo :)).. super.. fantastika.. pasijutau lyg Turkijoj (nors nėra ten buvęs).

Negalėjau patikėti, kad jis užfiksavo jog visi pastarieji nauji patiekalai buvo turkiški. Pasirodo neužfiksavo.. jam tiesiog kilo tokios asociacijos :)

O man buvo panašu į pyragėlius kuriuos valgėme viešėdami Graikijoje Rode. Netgi labai panašu.

Ir dar.. prisiminiau, kad kartais gaminu tokį obuolių pyragą: tarkuoti obuoliai, manai, miltai, cukrus ir tarkuotas sviestas. Kažkuo primena šitą skanėstą :)

IŠVADA: labai labai skanu! Jaučiu kaip kaupiasi seilės kai pagalvoju kaip ryt ryte skanausiu prie kavos puodelio, o popiet dar ir ledų parsinešiu.. aišku jei pyragėlio dar liks :)

28. May 2015, 11:39 Wega

Maniškis irgi "nemiršta" dėl saldumynų, bet dėl šito sutirpo 😃 😃

28. May 2015, 11:38 JolitaKo

Visai nesusimąsčiau, kad gali tikti ir sūdyti.. bet kai pagalvoji.. tikrai!! Truputis druskos prie viso saldumo - tik į naudą 😀 Ačiū už patarimą, išbandysim ir šitą variantą 😀

28. May 2015, 10:42

Smagu, kad patiko! O dėl žemės riešutų, tai visai tiks ir sūdyti, tik žinoma luobelę reikia nulupti, nes pyrage daug cukraus, todėl truputėlis sūrumo tik subalansuoja skonį. Jie lengvai nusilupa (čia apie šviežius), jei šiek tiek paskrudinate sausoje keptuvėje ar orkaitėje.

28. May 2015, 09:15

Pabandykit, tikrai verta paragauti. Tik siūlyčiau kavos/arbatos nesaldinti, nes ir taip baaaisiai saldu 😃 Ir sotumas... vieno gabalėlio per akis 🤣

lina_baj lina_baj 28. May 2015, 09:13

Skanu, mes vakar su kaimynais išragavom! Įkelsiu šiandien nuotraukytes 😀 reiks tą obuolinį išbandyti 😀

mama ingrida mama ingrida 28. May 2015, 09:00

Sugundėt reikės ir man pabandyti😀Labai jau čia skanei aprašėt😃

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 28. May 2015, 07:24

mmm... net skaitant seilė varva 😃
O tą tokį obuolinį tai aš dažnai darau - nemėgstu obuolių pyragų, tik šį vienintelį.