"Tri-bio" priemonių testavimas

"Tri-bio" priemonių testavimas

13. Jan 2019, 21:35 Sabrina Sabrina

Tarpušventis ir laikas po švenčių buvo geriausias išmėginti priemonėm, tad net po kelis kartus visas mėginau. Štai mano potyriai ir nuomonė. :)

 

Pakuotė ir dizainas. Standartiškos (o ką čia prigalvosi), baltos spalvos pakuotės man asocijuojasi su švara, tikiu daug kam irgi, tad tai neblogai apgalvota. Vis tik etiketės, mano nuomone, gan apkrautos (ypač skysto skalbiklio ir dėmių valiklio), labai margos, daug teksto. Parduotuvėj greičiausiai net nepaimčiau paskaityt, kas per priemonė, nes dėl to margumo man labai "neskaniai" atrodo. Tuo tarpu indų ploviklio ir tuoleto valiklio pakuotės mano akį patrauktų.

O dabar apie tai, kas viduje.

Skalbiklis, minkštiklis ir dėmių valiklis. Rūbus skalbdavau su bekvapėm priemonėm, jautriai odai skirtais skalbikliais, tad ir šiuos labai norėjau išmėgint. Jokio gėlių, kalnų ar kokio kito kvapo nėra, tiesiog pačių medžiagų, tačiau jis nėra labai intensyvus ar aštrus, išskalbus taip pat nesijaučia jokio "chemijos" kvapo. Formulė - skysta, man labai patinka, nemėgstu birių skalbimo priemonių. Minkštiklis taip pat neturi jokio pridėtinio kvapo. Visada skalbdama rūbus naudoju minkštiklį, namie vanduo labai kietas, tad neįsivaizduoju skalbimo be jo. Tačiau rezultatas nebuvo nei kuo geresnis, nei kuo prastesnis, nei mano iki tol naudotų priemonių, jos atliko savo darbą ir tiek. :) Dėmių valiklio iki tol neteko turėt jokio, tad buvo įdomu išbandyti šį. Konsistencija kažkas tarp skystos ir tirštos, sakyčiau, tai, ko reikia naudojant purškiamą priemonę, kvapas neįkirus, panašus į skalbimo priemonių. Tai buvo pirmas mano mėgintas daiktas ir tada mėginant nepadariau nuotraukų, kas yra didžiausia nesekmė, nes rezultatas buvo fantastiškas! Turėjau naktinukus, kuriuos po gimdymo naudojau ligoninėj, tačiau kuris laikas jie saugiai gulėjo stalčiuje, nes dėmès likusios nuo spenelių gyjimui naudoto kremo neišsiplovė, "neėmė" net ūkinis muilas, tad stebuklo nesitikėjau ir dabar, bet panaudojus dėmių valiklį neliko nei vienos!  Labai džiaugiuosi, kad vėl galiu juos dėvėti. Tačiau plaunant kitą kartą ir mėginant išvalyti dėmes nuo vaiko seilinuko - nepavyko. Dėmės liko, tik gal kiek pašviesėjo. Matyt, negalima išvalyt visko, ko nori. :)

20190113212919-85985.jpg

Tuoleto valiklis. Kaip jau minėjau, namie labai kietas vanduo, tad vonia, kriauklės, tuoletas gan greit tampa rusvos spalvos, valyti tenka dažnai ir su gan stipriom priemonėm, nes iki tol teko daug ką mėgint ir "švelnios" priemonės, net ilgai trinant, neišvalydavo, o mano naudotų kvapas net akis grauždavo, saulėtą dieną matydavosi kaip garuoja... Tad daug vilčių nedėjau į šį valiklį. Be reikalo. Valo puikiai! Užpyliau, palikau keliom minutėm, pašveićiau ir voila, švaru! Tiesa, kvapas jau kur kas stipresnis, nei skalbimo priemonių, bet net nelyginamas su mano naudotom, nes tikrai malonesnis, nei iki tol naudotų. :) Konsistencija nei per skysta, nei per tiršta, man labai patiko.

Indų ploviklis. Turbūt tai man labiausiai patikęs dalykas. Pagamintas cukraus ir kokosų aliejaus pagrindu, tirštos konsistencijos, be kvapo, menkai putojantis, bet puikiai valantis. Tikrai naudočiai vėl ir vėl, nes net po švenčių išplovus kalnus indų, rankos buvo švelnios.

20190113213318-94071.jpg

Grindų ploviklis. Niekada neteko naudoti ir tokio daikto, grindis plaudama dažniausiai įlašinu eterinio aliejaus, nes ir kvapas po plovimo namie malonus ir imuninę sistemą stiprina. Buvo įdomu pamėgint. Tačiau draugystės su šia priemone nesukūriau. :) Kvapas labai intensyvus, primenantis kirpyklų, peroksido, man nemalonus. Rankų oda (niekaip neišmokstu plaunant grindis užsidèti pirštinių) keistai nesmagi paskui buvo. Aišku, jei pratę plaunant grindis naudoti grindim plauti skirtas priemones, patarčiau rinktis šią ar ką panašaus, vien kad pilnai suyrančios, ekologiškos. 

 

Bendrai vertinimas geras. Yra kas labai patiko, ir vėl mėginčiau, yra kas nesužavėjo. Bet rekomenduoćiau išmėgint, ypač kai namie gyvena mažieji žmonės, ir norisi, kad buitinė chemija būtų kuo natūralesnė, saugi žmogui ir gamtai, bet atliktų patikėtas užduotis.  Kai ką planuoju ateity įsigyti ir naudoti toliau.