Sveikos,
Mūsų pusryčiai visada turi būti sotūs ir skanūs, kad jaustumėmės darbingi ir būtumėme kupini jėgų dieną. Savaitgaliais pusryčiams galiu skirti daugiau laiko, bei į jų ruošą dažniausiai įsitraukia vyresnėlis.
Ant pusryčių stalo pas mus būtinai turi būti puodelis kvapnios žolelių arbatos, vaisių ar uogų, košė ar blynai. Šį kartą pasirinkome sveikesnius avižinius blynus. Jiems paruošti reikės:
100 ml. avižinių dribsnių
200 ml. kvietinių miltų
200 ml. pieno
1 kiaušinio
30 g. sviesto
1 valgomojo šaukšto cukraus
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos
Elektriniu trintuvu sutriname avižinius dribsnius. Smaišome su kvietiniais miltais, kepimo milteliais. Kiaušinį išplakame kartu su sviestu, paprastu ir vaniliniu cukrumi, druska. Sumaišome su miltais. Supilame pieną ir gerai išmaišome iki vientisos masės. Kepame įkaitintoje „Širdelės“ formos blynų keptuvėje apie 3-5 minutes.
Valgome su mėgiamomis uogomis, jogurtu ar uogiene. Skanaus!
Ačiū mamytės! ❤🌷 Vasarą pas mus tie čirviniai blynai labai gerai valgosi, ypač kai sode tiek daug prisirpusių uogų 😉
Mmm, kokie skanus ir sveiki blynai - ir dar sirdeles, labai patinkancios visiems vaikams ❤
Išbandėm 😀 vafliai tikrai visiems patiko, kepsim dar tikrai ne vieną kartą 😀