Kai mintyse niūjasi kalėdiškos dainos, o aplink taip karštą, kad rodos, karščau ir būti negali; jei mėgstate apelsinus ir kitus Kalėdoms būdingus prieskonius, tobula išeitis - šalta arbata, kurią galima pasiruošti iš pat ryto ir mėgautis kada panorėjus :)
Dviems arbatos stiklinėms prireiks:
Pu-erh (arba juodosios) arbatos (2 pokučių arba arbatžolių pagal skonį);
1-2 apelsinų;
Žiupsnelio cinamono;
Žiupsnelio muskato;
Apie 400 ml vandens;
Medaus arba rudojo cukraus (jei mėgstate gerti saldintą arbatą).
* Arbatą užpilti verdančiu vandeniu;
* Supjaustyti apelsinus griežinėliais ir sudėti į puodą. Ant jų užberti cinamono, muskato, rudojo cukraus (jei norisi). Viska užpilti arbatos skysčiu ir pavirti 1 minutę.
* palikti pravėsti (jei norisi, pasaldinkite medumi pravėsusią), palaikyti šaldytuve iki norimos temperatūros.
Skanaus :)
P.S. Aš naudojau Deepere Oriental Original natūralią Pu-erh arbatą, todėl pirmiausia viriau apelsinus su prieskoniais ir, skysčiui pravėsus, užpyliau juo arbatą (Deepure arbatą galima ruošti ir su šaltu vandeniu).
Ačiū 🌷
gundančiai skamba👍
Tikrai skanu, paragaut verta 😀
Mmmm kaip skanu ir gaivu- be saltosios arbatos kasdien ne is vietos , o cia dar su apelsinais ir cinamonu 😍