"VASAROS SKONIAI" - kalėdiškai gaivi šalta arbata

"VASAROS SKONIAI" - kalėdiškai gaivi šalta arbata

27. Jun 2016, 21:56 Sonrisita Sonrisita

Kai mintyse niūjasi kalėdiškos dainos, o aplink taip karštą, kad rodos, karščau ir būti negali; jei mėgstate apelsinus ir kitus Kalėdoms būdingus prieskonius, tobula išeitis - šalta arbata, kurią galima pasiruošti iš pat ryto ir mėgautis kada panorėjus :)

Dviems arbatos stiklinėms prireiks:
Pu-erh (arba juodosios) arbatos (2 pokučių arba arbatžolių pagal skonį);
1-2 apelsinų;
Žiupsnelio cinamono;
Žiupsnelio muskato;
Apie 400 ml vandens;
Medaus arba rudojo cukraus (jei mėgstate gerti saldintą arbatą).

* Arbatą užpilti verdančiu vandeniu;
* Supjaustyti apelsinus griežinėliais ir sudėti į puodą. Ant jų užberti cinamono, muskato, rudojo cukraus (jei norisi).  Viska užpilti arbatos skysčiu ir pavirti 1 minutę.
* palikti pravėsti (jei norisi, pasaldinkite medumi pravėsusią), palaikyti šaldytuve iki norimos temperatūros.

Skanaus :)

P.S. Aš naudojau Deepere Oriental Original natūralią Pu-erh arbatą, todėl pirmiausia viriau apelsinus su prieskoniais ir, skysčiui pravėsus, užpyliau juo arbatą (Deepure arbatą galima ruošti ir su šaltu vandeniu).

Sonrisita Sonrisita 03. Jul 2016, 21:33 jaldija

Ačiū 🌷

jaldija jaldija 30. Jun 2016, 10:52

gundančiai skamba👍

Sonrisita Sonrisita 28. Jun 2016, 09:44 saulelydis123

Tikrai skanu, paragaut verta 😀

saulelydis123 saulelydis123 27. Jun 2016, 22:35

Mmmm kaip skanu ir gaivu- be saltosios arbatos kasdien ne is vietos , o cia dar su apelsinais ir cinamonu 😍