Šie maltos mėsos iešmeliai yra patys mėgiamiausi mūsų šeimos! Vasarą esant gražiam orui juos kepame lauke, esant bjauriam orui - orkaitėje (nustatę grilio funkciją), dažniausiai juos valgome su salotomis ar gaminame iš jų naminius kebabus.
Taigi receptas ir gaminimo eiga:
700 g. maltos mėsos (naudojau maltą vištienos blauzdelių mėsą)
1 skiltelė česnako
1 nedidelio svogūno
1 kiaušinio
1 valgomasis šaukštas manų kruopų
1 arbatinis šaukštelis maltos saldžiosios raudonosios paprikėlės
Žiupsnelis druskos jei reikia
Žiupsnelis pipirų
Dubenyje išplakame kiaušinį, beriame manų kruopas, sudedame maltą mėsą, susmulkintą svogūną, česnaką, pabarstome druska, pipirais, malta paprikėle ir gerai išminkome. Drėgnomis rankomis imame maltos mėsos paplotėlį, kuriuo apglėbiame medinį iešmelį suformuodami pailgą kebabą. Maltos mėsos iešmelius dedame ant grotelių kepame įkaitintoje 200 laipsnių temperatūroje orkaitėje (nustatę grilio funkciją) po 15 minučių iš abiejų pusių. Patarimas jei kepsite lauke - iešmelius taip pat įdėkite ant grotelių skirtų kepti kepsnius - bus žymiai patogiau vartyti, o grotelių nepamirškite ištepti aliejumi - neprikibs ;)
Patiekiame su šviežiomis salotomis. Skanaus!
Pabandykit, tikiuosi patiks! 🌷 😉
Būtinai išbandysime. Manau mano šeimynai patiktų.👍