Sveiki,
Vasarą mūsų vakarienės dažniausiai būna labai lengvos ir visai paprastos. Mėgaujamės savame darže užaugintomis salotomis, prie jų dažniausiai patiekiame mėsą keptą ant grotelių ir panašiai. Pirmadieniais - nevalgome mėsos, avinžirnių falafeliai ją puikiai mums atstoja. Dalinuosi receptu:
Avinžirnių falafeliams pagaminti reikės:
265 g. garuose ruoštų avinžirnių ( 1 skardinės)
2 valgomųjų šaukštų miltų
1 valgomojo šaukšto smulkintų svogūnų laiškų
1 valgomojo šaukšto smulkintų krapų
1 nedidelio raudonojo svogūno
1 valgomojo šaukšto sviesto
Žiupsnelio druskos
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio kvapiųjų maltų pipirų
Ruošiame avinžirnių falafelius:
Nusausintus garuose virtus avinžirnius sutriname elektriniu trintuvu. Į smulkintus avinžirnius beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, smulkintą svogūną, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, beriame miltus maišytus su kepimo milteliais, dedame sviestą ir labai gerai išmaišome. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
Sudrėkintomis rankomis formuojame norimo dydžio „kotletukus“, dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Patiekiame su mėgiamomis salotomis. Skanaus!
P.s. Avinžirnių falafelius galima kepti ir keptuvėje ant sviesto ar aliejaus. Tačiau orkaitėje kepti falafeliai ne mažiau skanūs ir kur kas sveikesni.
Man patiktų 👍