Prasidėjus cukinijų sezonui, turbūt bent kartą į savaitę pasigaminam šį patiekalą. Tai labai paprastas ir greitai pagaminamas patiekalas, ypač tinkantis vakarienei, nes yra lengvas ir sveikas.
Pabandykite pasigaminti ir Jūs. Keturių suaugusių asmenų vakarienei, reikės maždaug tiek ir tokių ingridientų:
2 nedidelių cukinijų (labai mėgstu mažas, nedaug paaugusias cukijas, tuomet jos yra pačios skaniausios, jų nereikia lupti ir išimti sėklų)
Pomidorų
Apie 200 g fetos
Alyvuogių aliejaus
Džiovintų raudonėlių, bazilikų
1-2 skiltelių česnako
Druskos, pipirų
Apie 400 g makaronų
Cukiniją ir pomidorus supjaustome, fetą sutrupiname, viską dedame į kepimo indą, pašlakstome aliejumi, pabarstome prieskoniais, žolelėmis, sumaišome ir šauname į 200 laipsnių orkaitę. Kepame apie 20 min.
Pasirinktus makaronus (mes dažniausiai renkamės viso grūdo makaronus) išverdame. Išvirusius makaronus supilame į indą, kur kepė cukinijos su visais priedais :), ir viską sumaišome. Jei nemėgstate maišyti, tuomet makaronus bei iškeptą cukiniją, pomidorus ir fetą dedame tiesiog į lekštę.
Skanaus!