Mūsų namuose svečiai yra labai laukiami ir prieš jiems atvykstant visada vyksta pasiruošimas, tačiau žinoma, būna ir netikėtų svečių, kuriuos norisi skaniai pavaišinti, dažniausiai namuose būna kepamas pyragas ar sausainiai, o paskutiniu metu namiškiai ir svečiai tiesiog dievina šiuos visčiukų sparnelius (tulpeles), tad jų beveik visada būna mūsų namuose. Juos paruošti yra labai paprasta!
Vyšnių marinatui reikės:
50 g. vyšnių be kauliukų (tinka naudoti ir vyšnių uogienę)
1 valgomojo šaukšto medaus
3 skiltelių česnako
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų
12 gabaliukų viščiuko broilerio sparnelių (tulpelių)
Vyšnias be kauliukų sutriname elektriniu trintuvu, dedame šaukštą medaus, įspaudžiame česnako skilteles, pabarstome maltais kvapiaisiais pipirais. Jei naudosite vyšnių uogienę papildomai įspauskite citrinos sulčių. Gauta mase užpilame vištienos sparnelius sudėtus į indą. Indą uždengiame ir gerai pakratome, kad paruoštas marinatas pasiskirstytų tolygiai. Palaikome 15 minučių, kad pasimarinuotų mėsa. (Skaniausi būna laikant per naktį, bet jei laiko nėra užtenka ir 15 minučių. )
Kepame apie 30-35 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Patiekiame su salotomis arba valgome vienus! Skanaus ;)
Labai skaniai skamba ir atrodo, reiks išbandyti 👍