rnrn

10 patarimų apie arbatą

04. Dec 2012, 08:00

Mes kasdien geriame arbatą, o jūs žinote, kad arbata gali būti ne tik sveika, bet ir keiksminga. Štai ką žinau apie arbatą:

 

1.Arbatos negalima gerti, kai skrandis tuščias. Nes tokiu būdu stipri arbata gali pakenkti ne tik skrandžiui, bet ir blužniai. 

 

2.Arbatos negalima gerti itin karštos. Per daug karšta arbata gali dirginti gerklę, skrandį. Jeigu dažnai geriate karštą arbatą, ji gali sukelti šių organų pakitimus. Moksliškai įrodyta, kad geriant 62 lapsnių karštumo arbatą, padidiname riziką susirgti skrandžio lygomis. Normali arbatos temperatūra turi būti - 56 laipsniai.

 

3.Negerkite šaltos arbatos. Jei šilta arbata suteikia daug energijos, pagerina net regėjimą, tai šalta arbata organizmą atšaldo, o viduje pasidaro nejauku.

 

4.Negerkite per stiprios arbatos. Arbatoje yra daug kofeino ir taurino, todėl tai gali sukelti galvos skausmus ir netgi turėti įtakos nemigai.

 

5.Negalima per ilgai plikyti arbatos. Nes arbata praranda savo eterinius aliejus ir savo savybes. Be to, jeigu ilgai laikysite užplikytą arbatą šiltoje patalpoje, joje atsiranda daug bakterijų ir grybelių.

 

6.Negalima plikomos arbatos užpilti daugiau negu 3 kartus. Nes arbata praranda savo savybes, po pirmo užplikimo arbatoje lieka 50% gerųjų savybių, po antro - 30%, o po trečio - tik 10%.

 

7.Negalima gerti arbatos prieš pat valgį. Šiaip geriausiai gerti arbatą likus 20-30 minučių iki valgio. Nes jeigu gersite prieš pat valgį, maistas taps neskanus.

 

8.Negerkite arbatos ir iškart po valgio, vėl palaukite apie 20-30 min. Nes arbata sustabdo valgio virškinimą ir visų virškinimo organų veiklą. Po valgio jausite sunkumą.

 

9.Negalima arbata užgerti vaistų. Nes kai kurie vaistai gali nusėsti skrandyje ir iki galo neištirpti. Kinijoje sakoma, kad arbata sunaikina vaistų savybes ir jie gali net gi pakenkti.

 

10.Negalima gerti vakarykštės arbatos. Nes arbata praranda visas savo gerąsias savybes. Bet neišpilkite arbatos, ją galite panaudoti savo grožio procedūroms arba netgi kaip vaistus. Įrodyta, jog vakarykštė arbata turi daug fluoro, kuris padeda esant egzemai, padeda nekraujuoti dantenoms, kai skauda liežuvis. Jeigu skalausite tokia arbata kas rytą arba prieš valgį burną, jinai padės išlaikyti gerą kvapą bei stiprins dantis. 

 

Štai tiek žinių apie arbatą.