10 dalykų ko NEGALIMA sakyti pirmą kartą tapusiai mamai

10 dalykų ko NEGALIMA sakyti pirmą kartą tapusiai mamai

07. Apr 2014, 17:15 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

1. O, žiūrėk, jo akys žvairuoja!

Paklausyk, šis mažas kūdikėlis yra tobulas ir negali būti jokių komentarų ta tema. Jo net kakutis nesmirda! Taip mano jo ką tik iškepta mamytė, todėl nereikia jai prieštarauti. 

2.  Tu dar labai ilgai padoriai neišsimiegosi.

Kiekvienos mamos svajonė - ilgas ir ramus naktinis miegas, bet tai nutolsta per šviesmečius nuo mūsų, kai tik atsiranda mažylis, bet nereikia to kartoti garsiai. Nepasakok baisių istorijų, kaip reikės keltis kas 45 minutės, o geriau nuramink, kad vieną dieną (laiko nereikia minėti) jos laukia 12 valandų naktinis miegas. Žinoma, nepridurk, kad kai tai bus a) ji pati šokinės kas keletas valandų ir tikrins ar kūdikėliui viskas gerai b) tai bus kai vaikas bus paauglys :)

3. Kokios įdomus bėrimas pas jį ant kūno?

Kiekviena nauja mama itin paranoiškai žiūri į kiekvieną spuogelį, todėl negąsdink be reikalo. Visos žinome, kad keletas spuogelių gali atsirasti ir nuo karščio, ir nuo maisto. Kol jų nėra daug - tai nieko rimto, todėl nekelk panikos.

4. Jeigu manai, kad dabar sunku...

Priminti, kad augant vaikams, auga problemos, tikrai nepadeda. O nuteikinėjimas, kad vėliau bus blogiau taip pat naudos neatneš. Geriau leisk mamai pačiai išsiaiškinti kas kaip bus, o tada ji galės prisiminti, kaip buvo gera, kai mažylis buvo kelių mėnesių. 

5. Aš buvau kaip tu, kai gimė pirmas, bet su antru jau nedariau tokių klaidų. 

Kalbi kaip visažinė! Ši nauja mama bando viską, kas jos manymu geriausia ir nenori papildomų patarimų (jos mama ir anyta jų duoda ir taip pakankamai), kodėl tu kišiesi? 

6. Ar matei kaip Kate Middleton, Vaida Skaisgirė ar Natalija Bunkė atrodė iškart po gimdymo?

Ji ką tik pagimdė ir tikrai negalvoja apie tai, kaip atgauti tobulas kūno formas - svarbiausia dabar yra mažylis, todėl nespausk jos. Ir vietoje žvaigdžių žurnalo, geriau padovanok žurnalą tėvams.

7. Norėčiau puodelio kavos ar arbatos.

Jos rankos užimtos, todėl būk maloni, ir pasidaryk pati. Taip pat padaryk pankolių arbatos ir jai.

8. Ar jis neturėtų jau miegoti? 

Dar vienas pasyvios kritikos pavyzdys - sakai pastabą, kuri reiškia, jog ši nauja mama daro kažką ne taip. 

9. Nesijaudink!

Šis pasakymas prilygsta pasiūlymui nuskristi į mėnulį. Ji ką tik pagimdė kūdikį ir ji yra užprogramuota saugoti jį nuo viso pasaulio blogio. Kaip gali jai siūlyti nesijaudinti? 

10. Ar žinai, kad tyrimai rodo, kad tai, ką tu darai kūdikiui, yra negerai?

Jeigu ji nusprendė nemaitinti, nereikia atnešti mokslinių tyrimų apie žindymo naudą. Jei tavęs paklaus patarimo - tuomet gali jai suteikti visą įmanomą informaciją, bet jei ne - reiškia ji moka nuspręsti pati. 

11. Aš tokia pavargus.

Taip, gal tokia ir esi - juk reikia daug dirbti, derinti šeimą ir pareigas. Bet vis tiek nesi tokia pavargus kaip ji - tau tikrai nereikia keltis antrą nakties. Ir trečią. Ir ketvirtą valandą ryto.

Koks kvailiausias pasakymas ar patarimas labiausiai erzino jus?

Lukunia9 Lukunia9 12. Apr 2014, 21:39

Ar matei kaip Kate Middleton, Vaida Skaisgirė ar Natalija Bunkė atrodė iškart po gimdymo? 😃😈