Šis pyragas yra minkštas, drėgnas, cukinijos jame visai nesijaučia. O kai cukinijos karaliauja darže, tai jos pas mus būna ir desertuose. Reikės:
apie 230 g cukinijos, tarkuotos burokine tarka,
150 g miltų (naudojau viso grūdo),
45 g kakavos,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
1/2 šaukštelio cinamono,
100 g juodo šokolado,
2 kiaušinių,
120 ml aliejaus (naudojau rapsų).
100 g cukraus,
saujos razinų.
Dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Sudėti sutarkuotą (arba susmulkintą) juodąjį šokoladą.
Kitame inde išplakti kiaušinius, supilti aliejų, cukrų ir viską plakti kol produktai susijungs. Įmaišyti tarkuotą cukiniją.
Palengva pilti cukinijos masę į sausus produktus, dėti išplautas razinas ir maišyti kol viskas susijungs.
Orkaitę įkaitinti iki 180ºC temp. Tešlą pilti į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą, kepti ~50 min. (arba patikrinti įsmeigus medinį pagaliuką, kuris turi būti sausas). Atvėsinti ir galima mėgautis. Skanaus!