3 mėnesių vaikas – žaidžia ant grindų

3 mėnesių vaikas – žaidžia ant grindų

07. Apr 2015, 11:47 lina_baj lina_baj

Kaip tik vakar buvom svečiuose, kur buvo nemažai visai mažų leliukų. Tarp jaunų mamyčių užvirė diskusija, ar dėti mažiuką leliuką “žaisti” ant grindų? Ir apskritai, ar reikia guldant vaiką ant sofos pasitiesti kokį dekutį, ar galima guldyti tiesiai?

Aš Urtę ant grindų guldau jau nuo kokių 2-3 mėnesių. Iš pradžių patiesdavau šiltą dekutį, o nuo kokų 4 mėnesių patiesiu ką nors ploną arba iš viso dedu tiesiai ant grindų (grindų neplaunu jokiom cheminėm priemonėm, o tik vandenuku). Ant lovos tiesiau gal tik pirmą mėnesiuką, kol odelė dar jautresnė būna, o dabar visur guldau (visur neturiu mintyje viešose vietose) tiesiai ant lovos ar sofos. Mano mama pakraupusi ir visur bando patiesti palutę ar kažką panašaus, nes kaipgi taip tiesiai vaikutį galima guldyti?! Tai šiandien ir susimąsčiau, ar galima, ar – ne? Pirmą vaiką tikrai ant grindų dėjau tik kai jau ropojo (išmoko ir ne ant grindų), visur tiesdavau palutes ir dekučius, o štai su antrąja mažyle kažkaip labiau atsipalaidavusi, galvoju, kad reikia vaikui duoti susipažinti su aplinkos bakterijomis, dulkėmis ir kt. O ant grindų jai taip patinka žaisti, pasisuka į tą pusę, kur įdomu, krykštauja ir man kažkaip taip palikti žymiai saugiau nei ant lovos.

20150407114738-21693.jpg

Džiugu, kad ir vakar svečiuose radau savo bendraminčių, bet buvo ir labai prieštaraujančių... Tiesa matyt slypi kažkur anapus...

O kaip galvojat jūs? :)

07. Apr 2015, 16:09

Šiaip o, ir dėl paties vaiko saugumo, kol jis tik guli ir vartosi, tiesčiau patiesaliuką - juk saugiau dėti galvytę ant minštesnio pagrindo negu ant grindų.

lina_baj lina_baj 07. Apr 2015, 14:24 Wega

😃 😃 😃 Vadinasi, tas pats, prieš 5 metus aš irgi visur visko pritiesdavau 😃

lina_baj lina_baj 07. Apr 2015, 14:23 divka

Taip, seilėtekis savo padaro...

07. Apr 2015, 13:32

Kol vaikutis dar tik guli ,sėdi, aš už patiesaliuko dėjimą. Dėl didelio seilėtekio tiesiog nesinori, kad tiek grindys ,tiek baldai būtų šlapi. Taip pat ant grindų, kol nėra taip šilta, dedu patiesaliuką, nes pas mus ,kaip tik atsisėdi ant žemės, jaučiasi traukimas.