40 kūdikio raidos savaitė: devynerių mėnesių palydėtuvės

40 kūdikio raidos savaitė: devynerių mėnesių palydėtuvės

08. Mar 2017, 18:29 Deivės Mama Deivės Mama
Deimantės raidos kalendoriuje užbaigėme dar vieną etapą. Štai jau ir 9-ri mėnesiai, kuriuos palydėjome visa trijulė, aš, vyras ir Deimantė, apsilankydami pas gydytoją. Nuo paskutinio vizito praėjo šiek tiek daugiau nei 2,5 mėnesio, todėl be neraminančių klausimų iškėlimo gydytojai labai smalsu buvo sužinoti Deimantės svorio ir ūgio parametrus.
 
Taigi, per 2,5 mėnesio paaugusi 2 cm ir pasunkėjusi 1 kg dabar Deimantė yra 10,7 kg ir 75 cm kūdikis. Gretinant su gimimo svoriu ji didesnė ir sunkesnė atitinkamai 22 cm ir 7 kg.
 
Kai gydytojai susirūpinusi pareiškiau, kad Deimantė sukelia rūpesčių ją primaitinant, nes piktybiškai nevalgo kito maisto, išskyrus mano pieną, vyras bandė gerinti situaciją sakydamas, kad valgo, jei pridedi kasskaniau: obuolys, bananas. Visgi aš laikiausi savo ir leidau gydytojai suprasti, kad tikrai mano vaikas nevalgo.
 
Maniau, gydytoja moralizuos, aiškins, kaip negerai, kad nevalgo, o ji tik pasistebėjo, neva, nepanašu, kad Deimantė nevalgytų, o mano pienas jai esąs aukso gysla. Gydytoja sako, gydytoja žino. Toliau šaukštas po šaukšto pažindinsiu su maistu, bet jau taip norėtųsi, kad tas primaitinimas taptų paprastas kaip du kart du.
 
Tiesa, bandau visaip gudrauti. Šią savaitę iš Deimantei verdamų košių lipdydavau nago dydžio rutuliukus. Gabaliukų nevalgo, o, štai, rutuliukai jai pasirodė kažkas įdomaus, tad ima ir pusę rutuliuko pataiko į burną.
 
Tęsiant apsilankymo pas gydytoją temą, vizitas labai greitai baigėsi Deimantės verksmu. Gydytoja paklausiusi jos širdies, pravėrė burną dantims paskaičiuoti. Ir ką, vaikas pravirko, o gydytoja paliudyjo, kad nauji dantukai jau čia pat. Nemelavo. Po 3 dienų prasikalė 3-iasis dantukas (viršutinis) Deimantės dantų, taisyklingai dygstančių pagal dygymo schemą, gretose
 
Gydytoja, paklausinėjusi, ką naujo Deimantė išmoko, pasitikslino, ar ima daiktus abejomis rankomis, ar sako dviskiemenius. Teigiamai palinksėjome. Prie visų savo fizinių pasiekimų Deimantei liko išmokti savarankiškai stovėti ir eiti.
 
Tiesa, kalbant su gydytoja mano vyras sugalvojo kaip pasiekimą įvardinti sėdėjimą ant naktipuodžio. Aš to nelaikau pasiekimu, tad po gydytojos komentaro, jog 1-rių kalbės (krizenu),   suskubau dalintis savo baime, kad vėliau (nors dabar ir sėdi), Deimantė sugalvos priešintis sodinimui ant puodo. Visgi gydytoja patikino, kad taip atsitikti neturėtų.
 
20170308182904-69029.jpg
 
Deimantė vystosi pagal jos amžių atitinkančias raidos gaires. Kitas vizitas pas gydytoją - artėjant 1-ajam gimtadieniui gegužės mėnesį.
 
Praėjusią savaitę kaip ir daugelis palydėjome Kaziuko mugės nuotaikomis. Mugės atgarsius mums į namus parnešė mūsų šeimos galva ir apsilankę seneliai. Vyras nudžiugino valgomomis lauktuvėmis:  varškės sūriu, obuoliais, humusu, baklava ir džiovintais mangais, o seneliai Deimantės garderobo papildymu.
 
Labai laukiame pavasariško oro. Tada, tikiuosi, ir mano blogo turinys pasipildys emocijomis iš lauko. Norėčiau, kad šį pavasarį atrastume laiko senoms ir naujoms vietoms aplankyti.