I mitas. Rekomenduojama vengti pieno produktų, nes jie stabdo laktaciją ir galite pritrūkti pienuko.

Tai  yra netiesa. Pieno produktų reiktų vengti, jei vaikeliui pasireikštų pilvuko raižymas, viduriavimas ar pilvo pūtimas. Jei nepasireiškia joks šalutinis poveikis pieno produktus drąsiai galite valgyti. 

II mitas. Reikia vengti maisto produktų įvairovės.

Kaip tik mama turėtų rūpintis savo mityba. Turite valgyti kuo įvairesnį, subalansuotą maistą, kad aprūpintumėte ne tik savo, bet ir vaikelio organizmą kuo įvairesnėmis mineralinėmis medžiagomis ir vitaminais. 

III mitas. Reikia vengti riešutų, obuolių, uogų, citrusinių vaisių.

Taip, šie produktai yra priskiriami alergizuojančių produktų kategorijai ir jų reikia vengti jei pasireiškia vaikeliui alergijos. Tačiau jei nuo šių produktų vaikeliui nepasireiškia jokių bėrimų ar kitų šalutinių poveikių juos tikrai galite valgyti. 

IV mitas. Būtina atsisakyti kavos.

Per dieną žmogui yra rekomenduojama  2-3 kavos puodeliai. Maitinančios mamytės taip pat gali gerti kavą, net jei ir yra kofeino, tai vaikeliui nepakenks. Tačiau dėl visa ko, kavą rekomenduojama gerti iš kart po žindymo, kad praeitų porą valandų iki kito maitinimo. Beje, nepamirškite, kad  kofeino yra ir žaliojoje arbatoje, juodajame šokolade. 

V mitas. Jei turite mažą krūtinę, joje gaminsis mažiau pieno ir gali jo neužtekti vaikeliui.  

Tai yra visiška netiesa, nes nuo dydžio nepriklauso pieno gamyba. Motinos krūtys pieną gamina pagal poreikį. Pienas yra gaminamas atsižvelgiant į vaikelio poreikius. Jei jis žinda daug, jo gaminsis daugiau, jei mažiau, tuomet bus atvirkščiai. 

Geriausias maistas kūdikiui yra mamos pienas, todėl mamos turi rūpintis savo mityba, praturtinti ją įvairiomis maistinėmis medžiagomis bei vitaminais, mineralinėmis medžiagomis. O, kad  tai padaryti būtų lengviau tiesiog reikia tinkamai subalansuoti savo mitybą. Beje, reikia nepamiršti, kad  su tinkamos mitybos pagalba galite ne tik gerinti savo sveikatą, tačiau ir maitinant krūtimi galite mažinti kūno svorį. Žinoma, kaloringumas neturi būti mažas, turi būti tinkamai parinktas, kad nesutriktų laktacija.