5 taisyklės, kaip įgyti stiprų imunitetą

5 taisyklės, kaip įgyti stiprų imunitetą

06. Jan 2016, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Prieš pradėdami vartoti vitaminus ar probiotikus, pirmiausia pabandykite pakeisti dienos režimą. Ir tai gali padėti kovoti su įvairiais virusais.

1 taisyklė: laikykitės dienos režimo

Įrodyta, kad žmogaus organizmas labiau atsparus stresui, jei yra laikomasi pastovaus dienos ritmo. Stenkitės panašiu metu keltis, pusryčiauti, pietauti, vakarieniauti ir eiti miegoti. Nepamirškite reguliariai ilsėtis. Nors vieną valandą paskirkite sau! To reikia, kad organizmas “neperdegtų”, priešingu atveju, jūsų imunitetas visiškai nusilps. Virusų sezonu nesilaikykite jokių griežtų dietų

2 taisyklė: gryno oro terapija

Atrodo, kas čia tokio stebuklingo - 30 minučių praleisti lauke. Tačiau peržiūrėkite savo dienotvarkę - kiek laiko skiriate laikui gryname ore, kiek laiko per dieną nueinate pėsčiomis? Jei tik nuo namų iki automobilio ir į darbą - nesiskaito. Nors pusvalandį per dieną skirkite pasivaikščiojimui parke, kieme, pamiške. Deguonies prisisotinęs organizmas labiau linkęs kovoti su virusais. Kaip? Ląstelėms reikalingas deguonis, jo gavusios jos tampa gyvybingesnės ir pačios kovoja su virusais ir svetimkūniais.

3 taisyklė: išsimiegokite

Geras ir pilnavertis suaugusiojo žmogaus miegas turi trukti nuo 6 iki 8 valandų. Jei miegate mažiau, greičiau senka jūsų organizmo energijos atsargos. O tai reiškia, kad imunitetas silpnėja ir rizika pasigauti virusus didėja.

4 taisyklė: kontrastinis dušas

Jį reikia taikyti ryte arba vakare. Pradėkite praustis šiltu dušu, o užbaikite vėsiu. Ideali prausimosi vėsiu vandeniu trukmė - bent 5 minutės. Vandens temperatūros kaitaliojimas grūdina kraujotaką, tokiu būdu organizmas greičiau prisitaiko prie besikeičiančių oro sąlygų.

5 taisyklė: valgykite česnaką

Taip, šis močiučių receptas veikia ir šiais laikais. Česnakuose yra veiklioji medžiaga - fitoncidai. Jie skleidžia stiprų kvapą ir padeda kovoje su virusais. Blogo kvapo burnoje išvengsite, jei česnaką supjaustysite mažais gabalėliais ir prarysite nekramtę kaip vaistus. Arba pavalgius česnako galite sukramtyti petražolės lapelį. Šalia lovos gali pakabinti česnakų karolius - jie taipogi gera priemonė apsaugoti save ir savo artimuosius nuo virusų.