9 geriausi MK narių receptai su braškėmis!

9 geriausi MK narių receptai su braškėmis!

13. Jun 2014, 15:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Žaliaake šokoladinės braškės

20140613140237-77961.jpg

Mums reikės:

  • braškių,
  • juodo šokolado,
  • šiek tiek sviesto;

Taigi, pirmiausiai nuplauname ir nusausiname braškes, tik atkreipkite dėmesį, jog braškės turi būti su koteliais, taip lengviau mirkyti šokolade ir valgyti. Tada ištirpiname šiek tiek sviesto ir juodą šokoladą vandens vonelėje, t.y. įstatome puodą su šokoladu į didesnį puodą su karštu vandeniu. Ir merkiame braškes į šokoladą po vieną. Tada dedame jas ant kepimo popieriaus ir statome į šaldytuvą.

Utopijos pyragėliai su braškėmis

 20140613140413-24226.jpg

Jums reikės:

  • Sluoksniuotos tešlos;
  • Braškių;
  • Cukraus;
  • Vanilinio cukraus.

Iš tešlos išpjaunami kvadratėliai. Ant jų dedama su braškėmis ir cukrumi pertrinta varškė. Į jos vidurį dedama braškė ir kaip matosi nuotraukoje - užspaudžiami krašteliai. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepama apie 25 min.

Lauros braškių pyragas

20140613140536-58807.jpg

Paruošimui Jums reikės:

  • 3 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • 300 g miltų
  • 2 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
  • 200 g braškių
  • 1 puodelis kefyro
  • 1,5 a.š kepimo miltelių

Sviestą ištirpinti, supilti cukrų ir išmaišyt, kad jis ištirptų. Sudėti kiaušinio trynius, miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir maišyti, kol neliks gumuliukų. Sudėti išplaktus baltymus ir atsargiai permaišyti. Viską sukrėsti į riebalais išteptą formą. Braškes pavolioti cukruje ir išdėlioti ant pyrago.  Kepti 180 karštumo orkaitėje,  kol gražiai paruduos, maždaug 35 min.

Astripaprika braškių pyragas

20140613140738-14470.jpg

Taigi, mums prireiks:

  • 3 kiaušinių
  • 1 stiklinės miltų (stiklinė 200 ml)
  • 1 nepilnos stiklinės cukraus (šiek tiek daugiau nei pusė)
  • 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 a. šaukštelių vanilinio cukraus
  • apie 500 g braškių
  • nedidelio gabalėlio sviesto
  • cukraus pudros pabarstymui

Kiaušinius išplakite su cukrumi, plakti turite tol, kol kiaušinių masė įgaus beveik baltą spalvą ir pasidarys labai puri, po to palengva suberkite miltus, vanilinį cukrų, suberkite kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Braškes reikėtų perpjauti į 4 dalis. Kepimo formą ištepkite sviestu. Supilkite paruoštą tešlą į formą, ant viršaus sudėliokite braškes. Dėkite į įkaitintą orkaitę iki 180°C temperatūroje ir kepkite apie 40 min. Galite pasitikrinti, ar iškepęs įkišdamos medinį pagaliuką, jei jis švarus ir neaplipęs, vadinasi, jūsų pyragas jau paruoštas. Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra, jei norite gražiau, bet jis ir taip jau pakankamai saldus.

Živile g-b braškių desertas

20140613140939-62919.jpg

Sudėtis:

  • 700-750 g braškių
  • 350 g varškės
  • 150-200 g cukraus (tinka ir cukraus pudra)
  • 200 ml grietinėlės (35 rieb)
  • 6 a.š želatinos
  • 2-3 lašiukai vanilės esencijos
  • Papuošimui: vafliniai vamzdeliai be įdaro, tarkuotas šokoladas, netrintos braškės. 

Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir laukiame, kol subrinks. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant vandens garų. Pirmiausia ant nuplautų braškių užberiame cukrų ir sutriname plakikliu. Tuomet ant trintų braškių sudedame varškę ir vėl blenderiuojame, kad neliktų gumuliukų. Įpilame kelis lašelius vanilės esencijos. Sumaišome. Išplakame grietinėlę iki standumo. Atvėsusią ištirpintą želatiną palaipsniui pilame į varškės ir braškių masę nuolat plakdami, kad želatina nesušoktų į gumulėlius. Galiausiai sudedame plaktą grietinėlę ir lengvai išmaišome. Paruošiame desertinius indus ir į juos sudedame paruoštą masę. Dedame šaltai, kad sustingtų. Sustingusį braškės ir varškės desertą papuošiame vafliniais vamzdeliais, dedame stambiai pjaustytas braškes ir apibarstome tarkuotu šokoladu.

Nikolės braškių kokteilis

20140613141322-80260.jpg

Sudėtis:

  • 100 g  grietininių ledų
  • 200 g braškių
  • 500 g atšaldyto pieno
  • vienas bananas 

Visus ingredientus suplakti platuvu arba trintuve iki vientisos masės. Išpilstyti į taures.. Atskirai išplakti 100 g grietinėlės su 50 g cukraus ir šaukšteliu uždėti ant taurėse esančių kokteilių.

Greitas braškių ir varškės pyragas

 

20140613141443-67085.jpg

 Reikia:

  • šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 200 gramų varškės
  • pakelio šaldytų braškių
  • cukraus pagal skonį

Atšildykite tešlą ir braškes. Pastarąsias sumaišykite su varške ir cukrumi. 1 lakštą tešlos patieskite skardoje. Išdėti varškę su braškėmis. Antruoju tešlos lakštu uždenkite, prispauskite kampučius, o ant viršaus pabadykite šakute. Dedame į orkaitę 30 minučių. 

Erikiux nekeptas trijų sluoksnių braškinis želė tortas

Pirmajam reikės:

  •      300 g varškės
  •      200-300 g jogurto (aš naudojau Jo jogurtą be konservantų, jis tirštesnis)
  •      2 šaukštai želatinos
  •      cukraus pagal skonį
  •      braškių

Antrajam sluoksniui reikės:

  •      300-400 g jogurto
  •      1,5-2 šaukštų želatinos (jei skystesnis jogurtas, želatinos reikia daugiau)
  •      braškių

Trečiajam sluoksniui reikės:

  •      pakelio žele (kokią mėgstate)
  •     kelių didesnių ir gražesnių braškių papuošimui

Pirmiausia į du atskirus dubenėlius suberiu želatiną, užpilu drungnu vaandeniu ir palieku išbrinkti. Tuo metu ištrinu varškę su jogurtu ir cukrumi (aš naudoju kombainą, nes rankomis taip gerai neišsitrina). Tada vieną dubenėlį su išbrinkusia želatina (ta, kur buvo įberti 2 šaukštai), dedu į puodą su karštu vandeniu, kol ištirps. Ištirpusią želatiną (ji turi būti atvėsusi) maišydama supilu į varškės-jogurto masę. Tada sudedu kelias saujas pjaustytų braškių ir visą tą masę supilu į torto formą. Įdedu į šaldytuvą, kad sustingtų. Toliau ruošiu antrą sluoksnį. Jam reikia sumalti kelias saujas braškių (visur braškių kiekis pagal skonį)

Supilti jogurtą ir gerai išplakti.  Ištirpdyti karšto vandens vonelėje antrame dubenėlyje išbrinkintą želatiną, ją atvėsinti ir plona srovele supilti į jogurto masę (būtina maišyti). Tada viską supilti ant sustingusios varškės masės ir vėl padėti į šaldytuvą, kad sustingtų

Trečiajam sluoksniui žele iš pakelio paruošiame pagal instrukciją. Ant sustingusios jogurto masės išdėlioti papuošimui skirtas braškes, ant jų užpilti šiek tiek žele tirpalo (jis turi būti atvėsęs). Jam sustingus, supilti likusią žele. Jei supilti visą žele iš karto, tai braškės gali iškilti į paviršių.

O sustingus žele sluoksniui, galima ir paskanauti. Vietoj braškių galima naudoti mėlynes. Galima daryti vieno sluoksnio tortą. Torto gamyba paprasta, tik labai ilgai tenka laukti, kol atskiri sluoksniai sustingsta.

Živile g-b gaivus braškinis tortas

20140613141747-47357.jpg

Sudėtis:

Trapiai tešlai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 2 šaukštai cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • Pusė stiklinės aliejaus
  • 3 šaukšteliai lieso jogurto

Įdarui:

  • 750 g braškių
  • 2 šaukštai cukraus
  • 3 želatinos lapeliai
  • Pusė citrinos
  • 1 šaukštas cukraus pudros

Miltus sumaišykite su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi, supilkite aliejų ir greitai suminkykite tešlą. Iš  tešlos suformuokite rutulį, įdėkite jį į šaldytuvą ir palaikykite 30 min. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Iškočiokite tešlą ir išklokite ja kepimo formą. Tešlą subadykite šakute, įdėkite į orkaitę ir kepkite 25 min. Kai torto pagrindas iškeps, išimkite, kad atvėstų.

Dalį braškių ištrinkite su cukrumi, o dalį pasilikite papuošimui. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, paskui išimkite, nusunkite ir ištirpdykite puode įpylę pusės citrinos sulčių. Trintas braškes pamažu sukrėskite į želatiną ir gerai išmaišykite. Puodą nukelkite nuo viryklės ir atšaldykite kol braškės pradės stingi, nes kitaip jos išbėgs.

Biskvitą aptepkite atšaldyta braškių mase, o ant viršaus išdėliokite uogas ir apibarstykite cukraus pudra.

 Skanaus!

Žinote puikių receptų su braškėmis? Pasidalinkite!