Abu paukščio sparnai. Trumpos alegorinės istorijos

Abu paukščio sparnai. Trumpos alegorinės istorijos

31. May 2015, 00:22 floryte floryte

     Ši nedidukė knygutė - tarsi šilti saulės spindulėliai sušildė mane sergančią. Žinoma, sušildė - perkeltine prasme. Gavau malonaus maisto sielai, protui ir akiai. Sielai ir protui - 59 trumputės, pamokančios, kupinos išminties istorijos. Keletas jau buvo skaitytos kažkur interneto platybėse. Kai kurios istorijos sukėlė juoką, o dauguma - privertė minutei, kitai - susimąstyti. Maistas akiai - meniškos fotografijos, iliustruojančios kiekvieną istoriją.

    Knygutė buvo perskaityta vienu prisėdimu, tačiau tai yra viena iš tų knygų, kurią, praėjus kuriam laikui, vėl gali paimti į rankas. Aš tokias istorijas mėgstu parašyti draugams elektroniniu paštu, rašydama sveikinimą kokia nors proga ar pan.

Ačiū Mamyčių klubui už tokią puikią dovaną!

Viena iš tų istorijų, dalinuosi su jumis.

                    KIBIRAS GĖLIŲ

Pasistatė žmogus gražų namą, pasisodino aplink gėlių. Šalia gyveno netvarkingas ir pavydus kaimynas. Jis nuolat stengėsi kaip nors pakenkti naujosios sodybos savininkui - tai kokį piktą žodį pasakys, tai šiukšlių per tvorą primes. Atsikėlė kartą naujakurys anksti ryte, išėjo pro duris, ogi žiūri - prie durų stovi kibiras paplavų. Išpylė jis paplavas, iššveitė kibirą iki blizgesio, priskynė jį pilną gražių gėlių ir nuėjo pas kaimyną. Pasibeldė. Išgirdo kaimynas beldimą ir su piktdžiuga pagalvojo: "Pagaliau tas švaruolis parodys savo tikrąjį veidą!" Atidarė duris, ruošdamasis barniui. O naujakurys ištiesė jam gėlių pilną kibirą ir tarė:

- Kas kuo turtingas, tas tuo ir dalinasi!

 

Išties aktuali istorija mums, lietuviams :-)

 

 

Sonrisita Sonrisita 01. Jun 2015, 12:07

👍

LePukuota LePukuota 31. May 2015, 21:57

👍

lina_baj lina_baj 31. May 2015, 11:57

👍

kodelcia kodelcia 31. May 2015, 11:43

Pamokanti istorija. Man patiko 😀 Turime pradėti nuo savęs, kaip tas naujakurys, kad gyventi būtų smagiau.

ODISEJAaa ODISEJAaa 31. May 2015, 09:19

👍👍😀