Ačiū "Mamyčių klubui"bei "Dobele" + RECEPTAS

Ačiū "Mamyčių klubui"bei "Dobele" + RECEPTAS

10. Feb 2016, 20:32 Loreta_K Loreta_K

Sveikos,

Praėjusią savaitę sulaukėme dovanų nuo "Mamyčių klubo" bei "Dobele". Jei atvirai nesitikėjau ir žinoma labai nustebau laimėjusi "Šeimos blynų" konkurse. Blynus mėgstam labai ir juos valgom tikrai gana dažnai, pripažinsiu, net mūsų namuose buvo toks etapas, kai vyresnėliui sūnui buvo užėjęs "nevalgymo" laikotarpis tai tuo metu gelbėjo ne kas kitas, o gi blynai! Teko gerokai pasukti galvą kokių blynų pasiūlius sūnui, kad būtų ne tik skanu bet ir maistinga. Tai taip ir atsirado ant mūsų šeimos stalo "Burokėlių blyneliai", kurie ir atnešė mums sėkmę. :)

Visų "Dobele" produktų išbandyti dar nespėjome, tačiau ragavome "Spaghetti" makaronus, kurie yra verti dėmesio, ir manau, jų tikrai verta paragauti, nes išvirę makaronai nesukrito, buvo tvirti tačiau ne kieti. Esame dideli "Spaghetti" makaronų mėgėjai tai šie "Dobele" spagečiai vieni skaniausių iš mūsų ragautų!

Norime pasidalinti vakarienės vos per 30 min. receptu.

"Dobele spaghetti makaronai su mėsos padažu"

250 g. „Spaghetti“ makaronų

400 g. maltos mėsos

280 g. pomidorų savo sultyse

2 svogūnai

3 česnako skiltelės

2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus

100 g. kietojo ar mėgstamo sūrio

Mėgiamų prieskonių, druskos

Žiupsnelis bazilikų

20160210203119-79590.jpg

Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, dedame nulutpą smulkintą svogūną, tarkuotas česnako skilteles, dedame smulkintą mėsą. Patroškiname 10 min. Tada sudedame smulkintus pomidorus. Pabarstome mėgiamais prieskoniais (aš naudojau raudonųjų paprikų miltelius, maltus kvapiuosius pipirus, žiupsnelį druskos). Troškiname dar apie 10 min. karts nuo karto įpildami po truputį pomidorų sulčių. Suberiame sūrį. (Truputį pasiliekame pabarstymui ant viršaus). „Spaghetti“ makaronus sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame kaip rekomenduojama gamintojo 10 – 12 min. Išvirusius makaronus nukošiame, dedame į lėkštes, ant viršaus dedame pomidorų ir mėsos padažo, pabarstome tarkuotu sūriu bei bazilikais.

20160210203041-24133.jpg

Skanaus!