Advento Kalendorius ir vaikų džiaugsmas

Advento Kalendorius ir vaikų džiaugsmas

29. Nov 2017, 15:06 RenataŪselienė RenataŪselienė

Kuo toliau, tuo labiau pastebiu, kaip mane pradeda teigiamai veikti artėjančios Kalėdos.  Kai namuose auga vaikai, į šias šventes pradedi žiūrėti kitaip. Norisi jiems suteikti kuo daugiau džiaugsmo, teigiamų emocijų. Negaliu pasakyti, kad jiems to trūktų, bet puikiai atsimenu, kai buvau maža mergaitė, kaip man patikdavo dovanos. Tada dar nebuvo tokių Advento eglučių ir dienų skaičiavimo su dovanomis iki Kalėdų, bet puikiai pamenu, kaip mūsų namuose visuomet po eglute buvo daug dovanų. Per Kalėdas, žinoma, jos didžiausios ir gausiausias, bet laikotarpyje tarp Kalėdų ir Trijų Karalių, kasdien rasdavau vis kokią smulkmeną: tai saldianį, tai kramtomą, tai dantų šepetuką. Ir nors praėjo daug metų - iš atminties tie prisiminimai nedingo. Gal būtent dėl šių priežasčių, natūraliai, kylą noras tokį pat džiaugsmą suteikti ir savo vaikams. Tik pasikeitė tai, jog mes skaičiuojame dienas iki Kalėdų. Pernai buvo paprasta, buvo du vaikai- viena eglė ir vokeliuose kiekvienam po Lego advento kalendoriaus smulmenėlę.

Šiemet jau sunkiau. Kartotis nesinori, o ir vaikų trys. Paklausite o kam gi mažiausiam kažką dėti, jis dar to nesupranta? Taip. Bet yra vyresni vaikai, kurie viską mato ir supranta, ir jiems kyla paprastas klausimas: "o ką, Ignukas buvo blogas, kad jam nebus kalendoriaus?" Ne, Ignukas buvo labai geras, tad jo mes neskriausime ir tradicijas nuo mažų dienų kursime.

Taip mūsų namuose atsirado trys Advento Kalendoriai. Dvi medinės eglės ir viena vyresnėlio lentyna, nukrauta 24 dovanėlėmis.

20171129150146-89984.jpg

Ką gi mes ten dėjome? Vaizdas toks, kad jau ir pačių švenčių nereikia:) Jau ne kartą įsitikinau,kad vaikams labai patinka dovanos, kurios yra diiiiidelės. Dažnai dydis įtakoja patikimą labiau nei pati dovana:) 

Ignuko eglutė praktiškiausia. Joje galima rasti vos 3 žaisliukus, o visa kita- košės, tyrelės, užkandžiai ir kitas maistas, kuris jau jam leistinas pagal amžių.

Gabrielės eglutėje pilna mergaitiškų reikalų: barbių rūbeliai, segtukai ir plaukų gumytės iš Mili Magic (jie man fantastiški, ir dukros mylimiausi), mamytės, jei dar neatradote šio gėrio, būtinai pasižvalgykite FB puslapyje, ten galima rasti net ir pačiom mažiausiom princesėm grožių, kurtų su didele meile ir šiluma; lavinamosios knygelės, flomasteriai, pieštukai ir kiti niekučiai.

Na, o Simono lentynoje vyrauja jau rimtesni reikalai, bet ne ką mažiau prastesni ir tikrai reikalingi jo kasdieniame gyvenime: flomasteriai, guašas, teptukai, spalvotas popierius, sąsiuviniai, knygelės, kryžiažodžiai ir, vienas kitas žaisliukas.

Gruodžio pirmos laukia ne tik mūsų vaikai, bet ir aš pati, taip smagu stebėti vaikų reakcijas, kai jie pakuoja, lukštena ir radę patinkantį daiktą spinduliuoja laime.

 

RenataŪselienė RenataŪselienė 29. Nov 2017, 21:24 ramune.

Tikiuosi, kad nenusivils😀

RenataŪselienė RenataŪselienė 29. Nov 2017, 21:24 LePukuota

Tikrai smagu😀 bet tas džiaugsmas, kai vaikučių akys spindi milijoną kartų smagesnis😀 man ir pačiai smalsu, kokia bus jų reakcija kai pakuos😀

ramune. ramune. 29. Nov 2017, 21:13

Oho! Nieko sau ! Bandau įsivaizduoti vaiko reakciją ir džiaugsmą 👍

jaldija jaldija 29. Nov 2017, 21:12

Oho, tikrai, įspūdinga 👍👍👍

LePukuota LePukuota 29. Nov 2017, 21:00

Wow! Tiek daug dovanėlių! 🎉🎉🎉 Smagu laukti Kalėdų 👍👍👍

RenataŪselienė RenataŪselienė 29. Nov 2017, 20:32 Sonrisita

🌷🌷🌷

😃 beveik, nepraeina pro šalį visą dieną vyresnėliai

Sonrisita Sonrisita 29. Nov 2017, 20:13

Įspūdingai 😀

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 29. Nov 2017, 18:24

Oho, čia jau tikros Kalėdoa pas jus 😃

Svarbiausia - vaikų džiaugsmas ir šypsena😀 O kada lepinti, jei ne dabar? ☺

saulelydis123 saulelydis123 29. Nov 2017, 15:42

Oho,kokie turtingi Jūsų advento kalendoriai-kasdien kaip Kalėdos 😀