Kadangi marinuojant agurkėlius paprastai lieka ir didelių (nerūšinių) agurkų. Kur juos panaudot?
Pernai gaminau agurkų ir svogūnų mišrainę. O šiemet susgundžiau vėlei imėginti naują receptą. Turiu pasakyti, jog agurkai konservuoti pomidorų padaže man visai patiko. Tos saldžiarūgštis skonis su česankų poskoniu :)
Taigi reikės:
5 kg agurkų (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
500 ml pomidorų padažo
200 g česnakų
200 ml aliejaus
200 ml acto 9%
200 ml cukraus
2 v.š. druskos
Agurkus supjaustome, jei labai dideli - išimame sėklas.
Suberiame į puodą, supilame likusius produktus (išskyrus česnaką) ir kaitiname.
Kai užverda, dar pakaitiname ~7 minutes, tada suberiame sukapotą česnaką ir dar kaitiname ~3-5 minutes.
Karštą masę pilstome į stiklainius ir užsukame.
ačiū, mes tik trijulė, o štai tų atsargų sakyčiau kaip tik ne kažkas, šiemet visai uogienių neviriau - liko ir po pernai, o štai agurkėlių jau nelikę 😀