Agurkai pomidorų padaže

Agurkai pomidorų padaže

25. Aug 2014, 10:04 kodelcia kodelcia
Kadangi marinuojant agurkėlius paprastai lieka ir didelių (nerūšinių) agurkų. Kur juos panaudot? 
Pernai gaminau agurkų ir svogūnų mišrainę. O šiemet susgundžiau vėlei imėginti naują receptą. Turiu pasakyti, jog agurkai konservuoti pomidorų padaže man visai patiko. Tos saldžiarūgštis skonis su česankų poskoniu :)
 
Taigi reikės:
5 kg agurkų (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
 20140825095611-69850.jpg
500 ml pomidorų padažo
200 g česnakų
20140825095428-13041.jpg
200 ml aliejaus
200 ml acto 9%
200 ml cukraus
2 v.š. druskos
 
 
Agurkus supjaustome, jei labai dideli - išimame sėklas. 
20140825095748-92044.jpg
Suberiame į puodą, supilame likusius produktus (išskyrus česnaką) ir kaitiname. 
20140825095932-64096.jpg
Kai užverda, dar pakaitiname ~7 minutes, tada suberiame sukapotą česnaką ir dar kaitiname ~3-5 minutes. 
20140825100109-73080.jpg
 
Karštą masę pilstome į stiklainius ir užsukame.
 
20140825100257-51599.jpg
kodelcia kodelcia 25. Aug 2014, 20:05

ačiū, mes tik trijulė, o štai tų atsargų sakyčiau kaip tik ne kažkas, šiemet visai uogienių neviriau - liko ir po pernai, o štai agurkėlių jau nelikę 😀