Agurkų užkandėlė su tunais

Agurkų užkandėlė su tunais

08. Jul 2015, 12:14 LePukuota LePukuota

Labai gaivus, lengvas, nekaloringas vasaros užkandis su šviežiais agurkėliais. Reikės:

  • 6 augurkų;
  • skardinės kokybiško konservuoto tuno (185g);
  • 1 vištos kiaušinio;
  • putpelių kiaušinukų;
  • petražolių;
  • svogūnų laiškų;
  • 1 a.š. garstyčių;
  • kaparėlių pagal skonį;
  • druskos, pipirų;
  • 2 š. alyvuogių aliejaus, jei tunas konservuotas savose sultyse, aš naudoju tuną aliejuje.
20150708120644-46713.jpg
Agurkus, žalumynus nuplauname, kiaušinius kietai išverdame. Agurkus perpjauname pusiau, išskobiame minkštimą, jo nereikės. Pasiruošiame įdarą: vištos kiaušinį sutarkuojame tarka ar kitaip susmulkiname, petražoles, svogūnų laiškus smulkiai supjaustome, dedame tuną, prieš tai nusunkiu aliejaus perteklių, garstyčias, druskos, šviežiai maltų pipiriukų, viską išmaišome. Įdarą dedame į agurkų puseles, ant agurkų pabarstome marinuotų kaparėlių, pusiau perpjautų putpelės kiaušinukų. Puošiame kaip patinka ir skanaujame! 
20150708121413-69465.jpg