Labai gaivus, lengvas, nekaloringas vasaros užkandis su šviežiais agurkėliais. Reikės:
- 6 augurkų;
- skardinės kokybiško konservuoto tuno (185g);
- 1 vištos kiaušinio;
- putpelių kiaušinukų;
- petražolių;
- svogūnų laiškų;
- 1 a.š. garstyčių;
- kaparėlių pagal skonį;
- druskos, pipirų;
- 2 š. alyvuogių aliejaus, jei tunas konservuotas savose sultyse, aš naudoju tuną aliejuje.
Agurkus, žalumynus nuplauname, kiaušinius kietai išverdame. Agurkus perpjauname pusiau, išskobiame minkštimą, jo nereikės. Pasiruošiame įdarą: vištos kiaušinį sutarkuojame tarka ar kitaip susmulkiname, petražoles, svogūnų laiškus smulkiai supjaustome, dedame tuną, prieš tai nusunkiu aliejaus perteklių, garstyčias, druskos, šviežiai maltų pipiriukų, viską išmaišome. Įdarą dedame į agurkų puseles, ant agurkų pabarstome marinuotų kaparėlių, pusiau perpjautų putpelės kiaušinukų. Puošiame kaip patinka ir skanaujame!