Akcija „Žalia stotelė“ kviečia į talką vaikų lysvėse

Akcija „Žalia stotelė“ kviečia į talką vaikų lysvėse

24. Apr 2013, 00:00


 

Ekologinės gyvensenos akcija „Žalia stotelė“ ragina pasiraitoti rankoves ir kibti į pavasarinius žemės darbus, prisijungiant prie jaunųjų daržininkų Lietuvos ugdymo įstaigose bei globos namuose.

 

Čia bus sėjami ir sodinami daržovių, įvairiausių žalumynų, gėlių sodeliai, kuriuos savo rankomis kurs akcijoje dalyvaujantys keli tūkstančiai vaikų ir jaunimo.

 

Akcijos idėją jau palaiko būrys savanorių, kurie dar balandžio mėnesio pradžioje pradėjo pirmąsias išvykas pas jaunuosius daržininkus. Visą pavasarį trunkančio žaliojo maršruto metu vaikai, kartu su savanorių pagalba darbuosis savo darželiuose, sodo dirbtuvėse mokysis susikurti vazonėlius, sodo žymeklius iš to, ką galima rasti gamtoje bei nereikalingų daiktų dėžėje, o interaktyviose paskaitose ieškos atsakymų į tai, kas kam galėtų tikti į poras lysvių ežiose.

 

{smallpic:1}

 

„Mes džiaugiamės didėjančiu susidomėjimu akcijos „Žalia stotelė“ veiklomis, nes siekiame, kad augalų auginimas taptų jaunosios kartos sveiko bei atsakingo gyvenimo pasirinkimu. Visam augalo augimo keliui pažinti prireikia daug pastangų, tačiau jį nuėjus kiekvienas patiria didelį atradimo džiaugsmą, skatinantį tyrinėti gyvąją aplinką su daug smalsesnėmis akimis“ - kalbėjo akcijos koordinatorė Giedrė Kisielė, šiais metais pastebinti ypatingą jaunimo susidomėjimą bei norą įsitraukti į „Žalios stotelės“ veiklas.

 

Gausėjant jaunųjų daržininkų ratui, organizatoriai tikisi sulaukti ir miestelių bei kaimo bendruomenių iniciatyvų. Pasak agrofirmos „Sėklos" atstovės Ramunės Monkevičienės, šiemet pirmą kartą vaikai ne tik sodins bei prižiūrės augalus, tačiau ir ruošis rudens mugei.

 

{smallpic:2}

 

Ja bus siekiama pasidžiaugti užaugintu derliumi, taip pat paskatinti vietos gyventojus drąsiau jungtis ugdant aktyviai veikiančią, aplinką tausojančią, atsakingą ateities kartą. 

 

Mokyklų teritorijų apželdinimo ir daržovių auginimo vaikų globos namuose projektas „Žalia stotelė“ organizuojamas nuo 2008 m. Kasmet balandžio - gegužės, spalio - lapkričio mėnesiais aktyviai dirbama su keliasdešimt mokyklų bei vaikų globos namais visoje Lietuvoje, organizuojant augalų sodinimo, derliaus nuėmimo darbus, veiklas, susijusias su sveika gyvensena, ekologiniu vaikų ugdymu.  

           

{smallpic:3}