Akiniai ar kontaktiniai lęšiai?

Akiniai ar kontaktiniai lęšiai?

05. Jan 2015, 14:39

Jei dvejojate ką pasirinkti – akinius ar kontaktinius lęšius, žemiau nurodome 5 priežastis, dėl kurių verta pradėti nešioti kontaktinius lęšius. Juos lengva naudoti, dienos metu nereikia jų nuolatos pataisyti ir valyti. Su jais galite nuveikti visus kasdienius darbus ir sportuoti – bėgioti, plaukioti, jodinėti, šokti.

Nežinote ką pasirinkti? Būtinai perskaitykite!

Specialiai mūsų skaitytojams viena didžiausių kontaktinių lęšių parduotuvių Lesis.lt Lietuvoje paruošė 5 patarimus, pristatančius kontaktinių lęšių naudojimo privalumus. Jums lieka tik apsispręsti, ar verta juos įgyvendinti.

1. Lęšiai prisitaiko prie akies

Lęšiai randasi tiesiai ant Jūsų akies, todėl prisitaiko prie Jūsų akies kreivės. Dėka to turite didelį matymo lauką, kuris nėra apribotas. Regėjimas yra visiškai natūralus, o matymo laukas visumoje aštrus. Kontaktiniai lęšiai taip pat neapriboja periferinio regėjimo, kuris apima platų matymo kampą. Geras regėjimas be jokių kliūčių yra labai svarbus sportuojant, o taip pat vairuojant. Todėl kontaktiniai lęšiai yra idealūs žmonėms, kurie daug laiko praleidžia už vairo.

2. Kontaktiniai lęšiai leidžia užsiimti kiekviena sporto šaka

Su kontaktiniais lęšiais galite užsiimti fiziniu aktyvumu be jokios baimės, kad suduš stiklai arba rėmelis, kaip akinių atveju. Lęšiai yra lengvi, todėl jų nejaučiate. Neturite jų nuolatos pataisyti, todėl jie neatkreipia dėmesio. Daugelis sportininkų giria kontaktinius lęšius, nes be jokių kliūčių gali užsiimti mėgstama sporto šaka. Net kai suprakaituosite, lęšiai liks savo vietoje priešingai nei akiniai. Jaučiatės saugiai, nes lęšiai nesuduš, todėl net jei perkristumėte, jie nepažeis Jums akies.

3. Kontaktiniai lęšiai negaruoja

Į kontaktinius lęšius neveikia jokios atmosferos sąlygos. Jei lauke yra žema temperatūra, lęšiai negaruoja. Ant lęšių taip pat nesikaupia krituliai (pvz. lietus arba sniegas), todėl regėjimas visą laiką yra aštrus ir ryškus.

4. Kontaktiniai lęšiai naudojami kaip papuošalas

Kontaktinius lęšius galite naudoti ir kaip papuošalą prie Jūsų aprangos. Be korekcinių lęšių galite taip pat pasirinkti ir spalvingus lęšius, kurie pakeičia Jūsų akių spalvą. Galite eksperimentuoti su skirtingomis lęšių spalvomis, arba net nupirkti lęšius su specialiais efektais (pvz. vampyro, zombio lęšiai ir t.t.) arba su gyvūnų motyvais. Neutralios spalvos lęšiai neįtakos Jūsų kasdienės aprangos. Su lęšiais galite nešioti bet kokius akinius nuo saulės.

5. Kontaktiniai lęšiai gydo akių ligas

Kai kurie kontaktiniai lęšiai (kieti, ortokeratologiniai dujas praleidžiantys lęšiai) švelniai pakeičia priekinę ragenos kreivę miego metu. Naktinės ortokorekcijos dėka (trumparegystės ir astigmatizmo korekcijos metodas be chirurginio įsikišimo) regėjimas pagerėja tiek, kad dienos metu gerai matote nenaudojant tradicinių lęšių arba akinių.

Jei Jums yra sunku apsispręsti, ar pirkti kontaktinius lęšius, pasitarkite su savo oftalmologu, ar tai bus Jums geras sprendimas.

pinavvija pinavvija 26. Nov 2020, 22:21

Manau geriausia nuspresti pasitarus su specialistai, kuris varianta jusu akims tinkamesnis - https://www.regejimopatikrinimas.lt