Anakardžio riešutų majonezas

Anakardžio riešutų majonezas

13. Nov 2013, 15:47 Krisliukas Krisliukas

Sveikos gyvos,

Vakar pažadėjau įkelti anakardžių majonezo receptuką. Kadangi pradėjau maitintis sveikiau, o majonezą mėgstu, tad nusprendžiau pati pasigaminti jį iš anakardžio riešutų.

Anakardžiuose gausu geležies, taip pat nemažai cinko, kalio, fosforo, magnio. Šie riešutai ypatingai naudingi moterims nėštumo metu ir maitinant kūdikį.

Majonezo receptukas išties labai paprastas ir lengvas. Reikės:

  • pusės stiklinės anakardžio riešutų
  • šaukšto citrinos sulčių
  • šaukšto aliejaus (naudojau alyvuogių)
  • druskytės
  • česnako skiltelės (galima dėti ir svogūniuką)
  • galima berti įv. prieskonių: krapų, petražolių, bazilikų (aš nebėriau jokių)
  • pusės ar mažiau stiklinės vandens

20131113153839-11407.jpg

Anakardžio riešutus nuploviau ir pusvalandį pamirkiau vandenyje. Subėriau į blenderį ar kokteilinę (naudojau pastarąją) ir įpyliau vandens tiek, kad apsemtų riešutukus. Pamaliau. Tuomet dėjau česnako skiltelę, pyliau citrinos sulčių, druskytės ir vėl maliau tol, kol gavosi košelė. Jei labai tiršta, galima pilti dar šiek tiek vandens. Galiausiai pyliau aliejaus ir vėl maliau. Išties labai paprasta ir sveika. Pagamintą majonezą dėkite į stiklinį indą ir laikykite šaldytuve.

20131113154107-76557.jpg

20131113154245-76871.jpg

 

Pabandykit, skanaus. ;)

K.

Krisliukas Krisliukas 14. Nov 2013, 13:41 pypse

gal nieko tokio ir be aliejaus 😃
šiaip turbūt skanu būtų su duoniukais, ar duonos lazdelėm vietoj užtepėlės.. tik nebandžiau dar, bet reik išmėgint

Gerda_M Gerda_M 14. Nov 2013, 13:13

o, koks paprastutis receptas 😀 bandysiu, kol visų riešutų nesugraužiau 😀

pypse pypse 14. Nov 2013, 13:07

Nu geras, pamiršau aliejaus😀))

bet man ir taip skaniai gavosi. tik aš citrinos daugiau išspaudžiau, kažkaip rūgštelės ant morkikių norėjosi. Įdomus skonis😉

Krisliukas Krisliukas 14. Nov 2013, 11:55 pypse

👍

pypse pypse 14. Nov 2013, 10:30

Nusipirkau riešutų ir citrinos😀

keliauju pasigaminti pusryčius😛~ morkų salotas su anakardžių padažiuku

14. Nov 2013, 00:50

tirkai jau kuria dienele ismeginsiu sia naujove, butinai, dekui uz receptuka😀

13. Nov 2013, 19:25

👍🌷

13. Nov 2013, 19:01

tikra šaunuolė👍

13. Nov 2013, 18:30

Na, greiatai galėsi būti MK grožio ir sveikos gyvensenos patarėja 😉 Aną kart kažkuriam straipsnį užmačiau, kad darai kažkokį "special" miksiuką imunitetui stiprint, dabar štai vėl naujovės. Man patikti, prašyčiau dauigau ir taip toliau 😀 👍

Krisliukas Krisliukas 13. Nov 2013, 17:29 Karolina1990

ačiū, aš šeimininkė kaip ir visos, tikrai niekuo ne geresnė..tik kai atsiranda visokių sveikatos ir grožio bėdų, tada imi ieškoti, bandyti, atrasti.. 😀
nes dar kartą įsitikinau, kad visos bėdos - dėl netinkamos mitybos ir, aišku, neteisingų minčių 😉

13. Nov 2013, 16:29

iš kur tu taip sugalvojai? pirma kart toki receptą girdžiu🤓| niam niam

Krisliukas Krisliukas 13. Nov 2013, 16:09 Toma1

man tai patys skaniausi riešutai..kitų nevalgau..na dar pistacijas ir labai labai kartais migdolus 😀

Krisliukas Krisliukas 13. Nov 2013, 16:09 pypse

būtent anakardžio riešutų skonio nesijaučia..gal priklauso nuo to, kokie prieskoniai bus kartu sumalti, kas labiau patinka, tą ir galima sumalti
kitą kartą bandysiu be česnako, tik su prieskoniukais

13. Nov 2013, 16:02

oho, super, dievinu siuos riesutus, butinai reiks pabandyti 😀

pypse pypse 13. Nov 2013, 15:57

oho, kaip suintrigavo. ar nežinant eitų pažinti kad tai iš riešutų?