Anytos vyšnių pyragas

Anytos vyšnių pyragas

16. Jul 2012, 09:00

Sveiki, grįžusi iš ligoninės užsinorėjau ko nors skanaus.

 

Anyta atvežė iš ūkininkų turgaus vyšnių ir pasakė, kad turi labai skanaus pygaro receptuką. Tai štai, gaminau pyragą pagal jos receptą, išėjo nerealus.

 

Reikia:

 

1 kg vyšnių

200 gr grietinės

200 gr cukraus pudros

4 kiaušinių

2 stiklinių miltų

1 stiklinės cukraus

3-4 virtuvinių šaukštų pieno

2 virtuvinių šaukštų kepimo miltelių

 

Kaip gaminti?

 

Pirma reikia paruošti tešlą, kuri nereikalauja daug laiko. Sumaišyti reikia viską iš karto: kiaušinius, miltus, cukrų, pieną ir kepimo miltelius.

 

 

Tešla turi būti nei skysta, nei tiršta - vidutinė.

 

 

 

Įpilame tešlą į kepimo formą, šią prieš tai sutepę sviestu.

 

Kepame apie 35-40 min, 200 laipsnių temperaturos orkaitėje.

 

Kol kepa tešla, ruošiame kremą. Išimame iš vyšnių kauliukus,

 

 

 Sumaišome grietinę su cukraus pudra.

 

Išimame pyragą, bet kol kas jo negalima pyragu pavadinti, nes dar reikia puošti.

 

Perpjauname biskvitą į dvi dalis. Tada dedame iš pradžių vyšnias.

 

 

Kai sudėliojome vysšias, užpilame kremo, ir taip sluoksniuojame dar keletą kartų. Man išėjo du sluoksniai.

 

Keletą šaukštų kremo reikia palikti.

 

Užpilame vyšnių sulčių (jų bus išėmus kauliukus) ant viršaus ir dedame antrą dalį biskvito.

 

Viršų užtepame likusiu kremu ir papuošiame uogom, aš papuošiau vyšniom ir braškėm. Ir dedame porai valandų į šaldytuvą.

 

  

 

Skonis pasakiškas!


Olga

 

Vasaros desertų konkursas “Mmm…Skanumėlis“

 

Pagrindinius prizus įsteigė Stephen Joseph - praktiškų ir smagių dovanų parduotuvė vaikams!

 

4