Apie arbatas iš Žolynėlio

Apie arbatas iš Žolynėlio

28. Nov 2016, 00:55 irmantaite irmantaite

Ačiū Mamyčių klubui ir Acorus už žolelių arbatėles. Išragautos, išbandytos ir skaniausia išrinkta :)

Į mūsų namus atkeliavo Žvarbio bei Kniurkio arbatėlių dėžutės. Dėžutės popierinės, besipuikuojančios mielais paveikslėliais. Pingvinukas ant Žvarbio pakuotės, o Kniurkio arbatėlę puošia meškiukas.  Ir dar po paveikslėlį ant kiekvieno arbatos pakelio.

20161128001829-32117.jpg

Visa informacija apie sudėtį ir vartojimą surašyta ant dėžutės. Bet man dar labai patiko užrašyti receptai. Žvarbio receptas baltai žiemai, sausai nosytei, šiltoms rankutėms ir skardžiai gerklytei: pėdutes apauni vilnonėmis kojinėmis, susisuki į pūkinę antklodėlę ir sušalusiomis rankutėmis apglėbęs arbatos puodelį augini šilumos kamuoliuką pilvelyje. O Kniurkio receptas ilgiems sapnams ir plačioms šypsenoms: surenki visus gražiausius sapnus į vieną puodelį ir su kiekvienu arbatos gurkšniu vis ilgėliau sauglaudi blakstienas. Šilti ir mieli receptai, tiesa?

20161128001531-60720.jpg

Namuose vaikų gėrimas Nr.1 yra vanduo. Bet atėjus rudeniui ir artinantis žiemai man tenka juos paraginti, kad gertų šiltas arbatėles. Juolab kad aplanko ir nosių varvėjimas ir gerklių perštėjimas. Kadangi pas mus vyrukai jau pakankamai savarankiški, tai jiems labai patinka patiems išsiimti norimos arbatos pakelį, išsipakuoti ir įsidėti į mėgstamą puodelį. O man belieka užpilti vandenuką ir kaskart paskaityti ant dėžučių užrašytus receptus.

Pati skaniausia jiems pasirodė Kniurkio arbatėlė pagardinta medumi.

Dar Gyčiui taip patiko tie paveikslėliai ant pakelių kad išsiėmus arbatą visus susirenka.  Sakė paveikslėlius išikarpys. O ką toliau su jais darys dar nežino :)

Belieka ir jums išbandyti Žolynėlio arbatas ir išsirinkti skaniausią.