Apie kalėdines dovanas

Apie kalėdines dovanas

30. Dec 2018, 00:35 floryte floryte

   Nuvilnijo Kalėdos - dovanų metas. Kokių dovanų gausi, galvoji, kai esi mažas. Kai užaugi, galvoji ne ką gausi, o ką dovanosi.  Paprastai dovanas, kurias dovanoju kitiems, galima suskirtyti į 2 kategorijas. Vienos iš jų - tiesiog pirktos parduotuvėje, kitos - pagamintos, sukurtos paties. Paprastai dovanos kuriamos ar gaminamos patiems artimiausiems žmonėms, nes juk norisi padovanoti daugiau nei tiesiog šiaip nupirktą daiktą. Ir pastebėjau, kad tokios dovanos, į kurių kūrimą įdedi pastangų, įdedi asmeniškumo, savo minčių, būna labiau vertinamos nei tiesiog šiaip nupirktas daiktas.

  Vienu iš vertingiausių kalėdinių dovanų laikau kalendorių. Paprastai jį kuriu pati (kokioje nors internetinėje fotoproduktų svetainėje), parinkdama kiekvienam mėnesiui asmenines nuotraukas, užrašydama sentencijas, mintis ar posakius.

20181229235247-22265.jpg

Puodeliai, pagalvėlės su nuotraukomis ir palinkėjimais, fotoknygos, fotopaveikslai - taip pat - dalelė įamžintos akimirkos, kurią malonu prisiminti paėmus daiktą į rankas ar pažvelgus į pakabintą ant sienos.

  Dovanos - kuponai. Ant stalo kortelių užrašiau dovanos pobūdį, korteles sudėjau į mažyčius vokus. Kiek daug intrigos žmogui, dovanų maišelyje radusiam tokius kuponus. Na, tai dovana -išties reikalaujanti artimam žmogui skirti daug savo laiko ir dėmesio. Bet juk ar ne apie tai kiekvienas svajojame gauti iš savo mylimojo?..

20181230000620-13072.jpg

  Turėdama laiko, artimiesiems gaminu kalėdines dekoracijas. Tik jas dovanoju dar iki Kalėdų, kad galėtų pasipuošti namus.

  Žinote, dukrytė Kalėdų seniui rašydama laišką paprašė dovanų stebuklingo šviečiančio baliono, kuris atbaidytų lokį, jei jį sutiktų miške naktį eidama viena pati. Ir dar paprašė - stebuklingos šviečiančios karūnos.

20181230002654-70226.jpg

Kai po Kalėdų egle surado vaikišką kosmetikos rinkinį, pirma frazė buvo: "aš gi ne to Kalėdų senio prašiau...".  Bet gi žinote, tie Kalėdų seniai dovanas vaikams palieka ne po viena egle: tai pas senelius, tai pas giminaičius, tai namie...Tad gavus dovanų išsvajotus stebuklingą šviečiantį balioną ir karūną, vaikui buvo mintis viena: "Kalėdų senelis tikrai išpildo norus!".

20181230001724-74645.jpg

   Bet šiais metais savo kailiu patyriau tikros dovanos džiaugsmą. Ji - nemateriali. Staiga, netikėtai, Kūčių naktį į namus pasibeldė brolis - seniai nematytas, parskridęs iš tolimos šalies. Tai štai kas yra Kalėdinis stebuklas ir tikroji dovana - mylimi žmonės, esantys kartu su mumis!