Ar įspėtum auklę, kad bute yra videokamera?

Ar įspėtum auklę, kad bute yra videokamera?

02. Oct 2011, 00:00

Gal tai nėra dažna tendencija, bet ne vieną šeima savo butuose įsirengia stebėjimo kameras prieš samdydami vaiko priežiūrai svetimą žmogų. Ar reikia apie perspėti auklę?

 

Šiais laikais surasti gerą, patikimą, vaikus mylinčią, sąžiningą, išsilavinusią auklę nėra taip paprasta. Jei ir iš pirmo žvilgsnio auklė pasirodo atitinkanti visas reikiamas šiam darbui savybes, nežinia, kaip ji elgiasi ir ką veikia, kai jūsų esate darbe.

 

O juk dvimečio vaiko nepaklausi. Tad kas belieka šeimai - įsirengti videokamerą bute. Tačiau ar pasakyti apie tai pačiai auklei, kad ji tinkamai elgtųsi su vaiku, o gal tai laikyti paslaptyje?

 

Kokia jūsų nuomonė?

02. Oct 2011, 20:45

neispejus pazeidziamos zmogaus teises, juk ir mieste nurodyta kad stebima vaizdo kameromis, bankuose ir t.t. Jei tarkim ta aukle suzinotu kad filmuojama be jos sutikimo, tj juk gali ir i teisma paduot.

02. Oct 2011, 15:00

Net susimasciau ka daryciau - is tevu pozicijos, deciau kamera ir nesakyciau auklei, nes kai aplinkui kartais kokiu baisiu dalyku isgristi kaip aukles elgiasi su vaikais - is aukles pozicijos, gal nelabai sazininga, nors jei tu gera aukle su vaiku elgsies kaip su savo vaiku...

02. Oct 2011, 14:58

perspėjus auklę, kad ją stebi kameros, atitinkamai ji ir elgsis kitaip...

02. Oct 2011, 12:38

Mhhh,savimi negali pasitiketi o ka kalbeti apie kitus...as deciau ir todel,kad turiu rimtu argumentu,ne tik del vaiko..yra ir dar...teko jau nagelius pasvilt.

02. Oct 2011, 10:59

gintarep,apie koki sazininguma cia kalbama? juk ne i wc ta kamera istatyciau,ir del ko pergyventi reiketu?As asmeniskai jei dirbciau aukle,visiskai nepergyvenciau yra kameros,nera ju..elgciausi su vaiku taip kaip geriausiai ismanau savo darba.Tegu buna salia tevai,kameros..,kodel jau taip juridiskai svarbu auklei,kad ja nefilmuotu 🤔

laurora laurora 02. Oct 2011, 10:19

nesamdyciau tokios aukles, del kurios reiketu kameras statyt. mano vaikui aukle turi buti gerai pazistamas ir patikimas zmogus.

Gintarep Gintarep 02. Oct 2011, 09:32

Zinoma,kad ispeciau. Tuo paciu isvengciau ateityje tam tikru galimu juridiniu nesklandumu ir tuo paciu duociau suprasti,kad stebesiu, tik zinima, nepasakyciau kiek ir kur yra kameros. Nes jei as pati ateityje dirbciau aukle, mano atzvilgiu butu nesazininga manes neispeti. Kitaip tariant buk bus saziningas (nors dalinai) ir tik tuomet reikalauk is kitu saziningumo

02. Oct 2011, 01:21

Zinoma,kad neispeciau.Tai be galo geras budas patikrinti aukle pirmom dienom,ka ji isties veikia su vaiku,kai nera tevu namie.Ir net nekalbu apie tai,ar skriaudzia vaika,ar ne,bet ir tiesiog naudinga butu pamatyti,kaip isties isnaudoja auklei skirta laika.