"Mamyčių klubo" narė Irma klausia jūsų patarimo, kaip Kalėdoms iškepti kuo skanesnį kalakutą (Tema forume)
Sveikos, šioms Kalėdoms kepsiu įdaryta 9,4 kg kalakutą, kurio gyvenime nesu kepus ir nelabai įsivaizduoju, kaip tai padaryti. Internete nėra jau taip daug variantų, todėl prašau jūsų pagalbos, visgi išbandyti receptai visada yra vertingesni. Ačiū
Štai ką jai patarė mama Vaida:
Aš pernai kepiau pagal šį receptą:
1 kg reikia - 1 citrinos sulčių, 1 kaupino šaukstelio druskos, 1 nubraukto šaukštelio cukraus, 1 šaukstelio garstyčių, 1 šaukšto aliejaus, 5 skiltelių česnako, 1 nubraukto šaukštelio cinamono, juodųjų ir kvapniųjų pipirų. Dar dėjau sojos padažo.
Ištryniau kalakutą ir marinavau 2 dienas šaldytuve, kas keletą valandų apversdama ir dar įtrindama nubėgusiu mišiniu. Prieš kepimą pakepinau raugintų kopūstų, kalakuto vidų ištepiau minkštu sviestu, sukišau kopūstus. Dar 5 min. paviriau citrinas, subadžiau ir dėjau į kalakuto vidų tarp kopūstų.
Man asmeniškai tie kopūstai nepatiko, bet kalakutas buvo super.
Kiek kepti kalakutą?
5-7 kg kalakutą neprikimštą kepti 3-3,5 val., o prikimštą - 4-4,5 val.
7,5-10 kg kalakutą neprikimštą kepti 3,5-4 val., o prikimštą - 4,5-5 val.
10-11,5 kg kalakutą neprikimštą kepti 4-4,5 val., o prikimštą - 5-5,5 val.
12-13 kg kalakutą neprikimštą kepti 4,5-5 val., o prikimštą - 5,5-6,5 val.
Esu kepusi ir anty, ir zasi, ir vista, kalakuto viso ne. Siemet per Kaledas antyte 😀
Esu kepus ir anti ir kalakuta. Mano patirtis kuo ilgiau marinuojasi tuo skaniau. Man asmeniskai nepatinka kepimo maiseliai. As paprastai vartau ir vandeniu apslakstau sausa mesa nesigauna ir dar kepu normalioj temeperaturoj ispalengvo, kad ir ilgiau uztrunka bet rezultatas visad puikus buna. Raudonas vynas super labai tinka kalakutui.
Man nėra tekę kepti kalakuto, tik pas draugus esame valgę žąsį, apie kurią vyras ir svajoja 😀 nors manęs visai nevilioja 😀