Ar kiemas - gera vaikų auklėjimo mokykla?

Ar kiemas - gera vaikų auklėjimo mokykla?

03. Dec 2011, 00:00

 

Labas rytas, mielos Mamytės,

 

Vakar bendravome su kaimyne, auginančia pusantrų metukų sūnelį. Ir mane labai sudomino jos požiūris į vaiko maivymąsi, veido mimikos galimybių išbandymą, bendravimo ribų tyrinėjimą... Kol galiausiai ji teištarė: savo vaiko aš į kiemą neleisiu, dar prisižiūrės ten ko, keiksmažodžių prisiklausys.

 

O kadangi mano požiūris yra kitoks - reikia vaikui patirti viską, bet žinoti ribas kur gerai, kur blogai, kur galima, su kuo - ne... Tai aš nutariau paieškoti informacijos iš kompetetingo asmens lūpų. Ir štai ką radau:

 

“Ar pastebėjote, kad daugiabučių kiemai tuštėja? Vaikų klegesį keičia burzgiantys automobiliai ir lojantys šunys. Vaikų lauke mažėja ne tik todėl, kad jiems čia darosi nesaugu. Neretai ir patys tėveliai nenori savo atžalėlių leisti į kiemą. Ar vaikai pasigenda kiemo draugų, kodėl reikia vaikiškos draugystės, ar saugoti nuo netinkamos?

 

<…> Kai kurios turtingiau gyvenančios šeimos nenori, kad vaikas bendrautų su kiemo vaikais, nes bijo galimai blogos įtakos. Todėl prigalvoja įvairiausios veiklos namuose, vežioja į būrelius, organizuoja laisvalaikį taip, kad vaikelis į kiemą nekištų nosies. Ar taip saugodami savo atžalą tėveliai neatims galimybės išmokti bendrauti, įsigyti artimų draugų, patirti vaikystės išdaigų džiaugsmą?”

 

Daugiau apie tai šiame puslapyje: Kiemas - vaikų auklėjimo mokykla

 

Ar leidžiate savo vaikus į kiemą?

Ar prižiūrite juos bendraujančius su draugais?

Kokio amžiaus Jūsų atžalėlės?

luksed15 luksed15 28. Oct 2019, 16:48

Kiemas yra būtinas vaikams https://interjeras24.lt/category/kiemas-ir-aplinka/

03. Dec 2011, 00:05

as savo dukrytes leidziu i kiema joms metu vienai 8m,kitai 5m.na tikrai nedraudziubjoms eiti i kiema ir dziaugiuosi kad eina bendrauja su vaikais turi draugu ir stengiasi atsirinkti kas gero kas blogo