Ar nėščia moteris seksuali?

Ar nėščia moteris seksuali?

16. Apr 2013, 08:00


Nesiginčysiu, nėščia moteris išties gali būti labai graži (nors man asmeniškai nedaugelis), taip pat miela, šilta, paslaptinga... dar begalę gražių epitetų galima būtų prirašyti apie tai, kokia gali būti nėštukė. 

 

Tačiau, kai laukiausi, man buvo įdomus toks klausimas – ar nėščia moteris gali būti seksuali?

 

Atrodo, reiktų paklausti savo vyro ir sužinosi. Paklausiau. Nors maniškis atsakė teigiamai, visgi manau, kad šiuo klausimu jis galėjo būti pernelyg šališkas ir galbūt pernelyg mandagus. Kitų vyrų to neklausinėjau. Bandžiau įsivaizduoti pati.

 

Panagrinėkime iš vyriškos perspektyvos. Kas jiems yra seksuali moteris? Man kyla labai paprastas atsakymas į šį sudėtingą klausimą – tai tokia moteris, su kuria vyras norėtų pasimylėti. Nebūtinai pasimylėtų (dėl daugelio priežasčių – yra ne nuotaikoje, nedrįstų prieiti, turi antrą pusę ir t.t.), bet, iš esmės, norėtų.

 

Man kažkodėl atrodo, kad vyrai pamatę kad ir labai žavingą nepažįstamąją su nėščiosios pilvuku, negalvoja „norėčiau ją turėti“. Manau, nėščioji jiems turėtų atrodytų tokia...  na, sakykime, neprieinama. Ir ne tik ta tiesiogine prasme. Nėštukės tikriausiai yra tokios STIPRIAI UŽSIĖMUSIOS moterys, kurios tikrai neieško naujų partnerių, jos užsiėmusios savo šeimos kūryba, savęs, kaip motinos ieškojimu, savo stebuklo puoselėjimu.

 

O vyrai, nors šiaip jau primityvūs padarai (labai atsiprašau jų už šią iš dalies tiesą), bet kažkaip pasąmoningai tai suvokia. Ir nelenda ten, kur nereikia. Ir net negalvoja apie tai... O gal aš klystu?

 

Mes, žinoma, ir pačios turime supratimą, kas yra seksuali moteris (nors jis kartais nesutampa su vyrų). Ir aš turiu. Nesigilinsime į detales, bet kai aš imu įsivaizduoti seksualią moterį, nėštukės pilvūzas niekaip netelpa tame mano vaizduotės paveiksle. Niekaip, niekaip, žinokite :) .

 

Beje, būdama nėščia, aš ir pati nesijaučiau seksuali. Nors nesakyčiau, kad buvau apsileidusi ar atrodžiau labai prastai.

 

Taigi, mano supratimu, nėštumas nesuderinamas su seksualios moters įvaizdžiu. Pabrėžiu, kad tai tik mano asmeninė nuomonė, neparemta jokiais moksliniais tyrimais. Tikiu, kad kai kurios jūsų gali turėti priešingą nuomonę ir būtų įdomu ją išgirsti.

 

Justina

 

16. Apr 2013, 13:59

Keista,bet as irgi susimasciau ar jauciuosi seksuali,bet tiesa pasakius labiau jauciuosi grazia nestuke, nei seksuali nestuke. Bet manau tas mano seksualumas uzmigo vien todel,kad priaugau svorio,negaliu deveti megiamu drabuziu vien todel,kad viena ar kita kuno dalis tiesiog pasikeite del nestumo,bet as del to nepergyvenu. Rupinuosi savimi ir manau pagimdzius pabudinsiu seksualuma,nes vis delto orai atsilo,norisi graziu drabuzeliu, norisi patobulinti kuno linijas. Man atrodo, seksuali mamyte,kuri susigrazina ar bent jau sutvirtina savo kuno formas ir vaiksto su mazu vaiku,tai man isties seksualu,tik aisku reikia jausti ribas.

gintarerei gintarerei 16. Apr 2013, 11:45

nezinau 😀 siaip istikruju galvojau kad man kai pagimdysiu viskas baigsis, vel busiu moterimi, bet pradzioje po gimdymo nesupratau kodel as nesijauciu tokia, nereikejo man nieko, jokio artumo, jokio demesio ir panasiai. TIk dabar suprantu kad mane ypatingai stipriai veike hormonai, kurie slopino mano moteriskuma visomis prasmemis. Viskas grizo i vezes, kai susitvarke ir grizo ciklas, vel persitvarke hormonai ir vel viskas stojosi i vietas. Ir pyk nepykus, toks organizmas mano, o jei pametinukai kokie tai moteris ir sukasi pavadinkim "mamos" roleje nori nenori. Nes ne nuo manes priklause mano savijauta. Hormonai slopino mano seksualuma ir nieko prievarta negaejau padaryti 😀

16. Apr 2013, 11:26

tai tuomet, jei pagimdai daugiau nei du vaikucius ir apie 10 metu esi arba nescia, arba zindanti, tai kada jau bebuti seksualia? 😀

16. Apr 2013, 10:54

na kas jau ten gali buti seksualu kai maitini kudyky? mano nuomone seksualios krutys yra standzios o ne pritvinkusios pienuko isvagotos melynu vingiu (na cia mano atvejis) va nestumo metu padidejusios krutys man kelia sioky toky seksualuma, nes mano krutys nera dideles tai nestumo metu mane dziugina kad jos padideja 😃 manau ir vyras tuo dziaugiasi 😃

gintarerei gintarerei 16. Apr 2013, 10:47

man irgi neseksualiai atrodo zindanti mama ir pati tokia nesijutau iki kokio 7-8 menesio (dabar maniskiam 11 menesiu). Velgi man asmeniskai mano seksualumas eina is vidaus ir mane labai stipriai veike hormonai tiek per nestuma tiek pirmus7 menesius po gimdymo taigi ir seksualumo nebuvo 😀 manau velgi zindymas yra toks procesas kuris siejasi su namais, siluma, jaukumu, groziu, bet tirkai ne seksualumu. Man netgi nesmagu kai vyrai tame mato seksualuma, nes zindant tikrai tuo metu galvoji tik apie mazyli o nieko daugiau, o kai pagalvoji kad vyrai ziuredami i tave mato daugiau, net nupurto...tiesiog man nesmagu buna 😀 reliai pas mane vidinis seksualumas grizta tik dabar (pries koki gera menesi), nors dar maitinu vakarais ir naktimis kartais, bet turbut hormonai mano grizta i vietas 😀

16. Apr 2013, 10:38

O kaip del zindancios mamytes seksualumo jums atrodo? Nenoriu buti uzmetyta akmenimis, bet man zindanti, panasiai, kaip ir besilaukianti... nelabai seksuali. As pati pilnaverte moterimi pasijauciau, kai baigiau zindyti.

16. Apr 2013, 10:37

as dabar atrodau tikrai neypatingai nes jau paskutines savaites orai atsilo ir as jau nebeturiu ka apsirengti, o pirkti tikrai nezadu, nes mano nuomone tai pinigu ismetimas y bala, nes vaikelis jau gali bet kada gimti 😀

16. Apr 2013, 10:29

Del prisiziurejimo tai pritariu labai. Nestuke, manau, dar daugiau turetu ideti pastangu, jei nori atrodyti padoriai 😀 Aisku, ne visada tam yra jegu ir laiko. O gal ir noro. O gal daugelis neprisiziuri butent todel, kad nebesijaucia seksualios? Nes dazniausiai gatveje matomos nestukes atrodo bet kaip.

gintarerei gintarerei 16. Apr 2013, 10:22

oj as taip norejau jaustis grazi, bet is vidaus jauciausi tokia nerangi ir begemotuke, kad siek tiek i nevilti vare. Bet ejau ir manikiuro ir i kirpykla, kad bent kiek save itikinti, kad nesu tokia jau negrazi 😃 tiesiog priaugti 21 kg ir tinimas priverte jaustis tikrai sunkiai, o kartu ir labai nekokiai 😀 be daugiau del saves norejau jaustis grazi, nei del vyro ar kitu, nes man tikrai negrazu apsileidusios mamytes...jei nestumo metu jau sumameja, tai kas buna kai vaikiukas gimsta 😀

16. Apr 2013, 10:16

va va pasakiai mano mintis, ypac kur apie vyrus ir nora myletis. o kas liecia nestukes tai tikrai yra labai graziu pasitempusiu, o kitos vaiksto belekaip nes galvoja ''as nescia ir man galima''

gintarerei gintarerei 16. Apr 2013, 10:07

labai sutinku su autore. Man nescia moteris spinduliuoja ramybe, jaukumu, tokiu naminiu siltumu. Sulyginti tai kaip koks pliusinis meskiukas, kuris tiesiog mielas ir norisi apkabinti, priglausti ir pamyluoti 😀 cia tiesiog sulyginau jausma. Taigi seksualumu man ne pro kur ji nespinduliuoja. Manau seksualumas slypi moters pasamoneje, jei ji jauciasi seksuali, tai atsispindi ir isoreje. Ir manau tai dar susije su moteru fiziologija, ovuliacija, isskiriamais hormonais ir panasiai. Nesinori skleistis sia tema, bet esme ta, kad kai pastoja moterims gaminasi visai kiti hormonai, kurie nesukelia seksualumo visai, nes moteriai ir nebereikia buti seksualiai. VIsgi moterys seksualios jauciasi del tam tikro tikslo: suvilioti vyra, sukurti seima, susilaukti vaiku.
As asmeniskaio irgi nesijauciau seksuali ne pro kur ir savo vyro klausti tokiu dalyku net nereikia, nes jie is mandagumo pasakys kad taip ir manau vyrui nebutinai buti sekasualiai kad jie noretu pasimyleti. Jie tiesiog to nori ir jiems dzin ar tu seksuali ar nelabai. 😀