Ar vartojant vitaminus gerėja odos būklė: kosmetologės nuomonė

Ar vartojant vitaminus gerėja odos būklė: kosmetologės nuomonė

04. Dec 2013, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar tiesa, kad vartojant vitaminus, galima pagerinti odos būklę ir kokie tai vitaminai turėtų būti?

Pasak „Bomond“ grožio salono kosmetologės Tatjanos Klimašauskienės, vitaminai bei mineralai yra labai svarbūs tiek odai, tiek visam organizmui. Tinkamiausias laikas organizmui kaupti vitaminų ir naudingų medžiagų atsargas - ruduo. Odai naudingiausi obuoliai ir vynuogės, nes obuoliuose gausu kalio, kalcio, magnio, geležies, vitaminų C, E, B, PP ir kt., o vynuogėse, pasak mokslininkų, aptinkama iki 150 įvairių medžiagų (geležies, antioksidantų ir kt.).g

Kuo naudingas odai vitamino C serumas? Naudojant CE-Tetra - Medik8 serumą, oda labai pagražėjo, jokių inkštirų, skaistus veidas, bet ar galima jį nuolat naudoti? Ar reiktų padaryti pertrauką?

Vitaminas C kosmetologijoje labai plačiai naudojamas. Kaip Mamyčių klubui pasakojo kosmetologė T. Klimašauskienė, stabili vitamino C forma sumažina naujų raukšlių susidarymą, drėkina, suteikia elastingumo, lygina odos spalvą, šviesina pigmentines dėmes ir užkerta kelią naujų susidarymui, suteikia odai jaunatviško švytėjimo ir padaro ją gyvybingesnę, neutralizuoja laisvuosius radikalus, slopindamas jų žalingą poveikį (veikia kaip antioksidantas) ir mažina jų padarytą žalą.

Reikia pasidomėti dėl konkretaus produkto, ar ji galima naudoti be pertraukų (turi būti instrukcijoje arba paklauskite ten, kur pirkote). Vakarais galima naudoti įvairius serumus, skirtus spręsti konkrečiai Jūsų odos problemas arba palaikyti ją optimaliai sveika.

Ar vartojate vitaminų preparatus šaltuoju sezonu?

Ekspertai

Tatjana Klimašauskienė

„Bomond“ grožio salono kosmetologė
Tatjana Klimašauskienė in-vecaku-skola
04. Dec 2013, 15:39

dėkoju už toki išsamų atsakymą,tikrai pasinaudosiu patarimais😀❤🌷