Aštrūs cukinijų blyneliai

Aštrūs cukinijų blyneliai

17. Aug 2015, 08:58 LePukuota LePukuota

Šis blynelių receptas iš mano labai mėgiamos  Jamie Oliverio receptų knygos "Gimęs gaminti". O cukinijos tikrai, kad vasaros karalienės, gausiai derančios kasmet.

4 porcijoms reikės:

  • 4 vidutinių cukinijų;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 0,5 a. š. baltųjų pipirų;
  • 1 v. š. su kaupu miltų;
  • 1 šviežia raudona aitrioji paprika;
  • ryšelis šviežių mėtų;
  • 1 citrina ir nutarkuota jos žievelė;
  • gera sauja šviežiai tarkuoto permezano;
  • druskos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • pusė šaukštelio kmynų.

Gaminimo eiga:
Nupjauname cukinijų galus, supjaustome jas išilgai į keturias dalis, išpjauname sėklytes. Tuomet supjaustome cukinijas šiaudeliais.

Perskiriame kiaušinį, baltymą supilame į vieną dubenį. trynį į kitą. Į trynį sudedame cukinijų šiaudelius, baltuosius pipirus, nusijotus miltus, smulkintą aitriąją papriką, pjaustytus mėtų lapelius, citrinos žievelę, permezaną ir gerai išmaišome. Baltymą su žiupsneliu druskos išplakame iki standumo, tada atsargiai įmaišome į cukinijų masę.

Į keptuvę įpilame šlakelį ayvuogių aliejaus ir įkrečiame po 5-6 gumuliukus mišinio. Blynelius apibarstome kmynais ir kepame ant vidutinės ugnies. Juos reikės kepti maždaug po 2,5 minutės iš kiekvienos pusės, kad gražiai pagelstų.

20150817085557-26588.jpg

Galime valgyti šiltus arba atvėsusius, kaip garnyrą ar užkandį. Šįkartą mėgavomės su feta ir šviežiais iš daržo pomidoriukais! Skanaus!

17. Aug 2015, 10:18

Praėjusią savaitę tokių blynukų teko ragauti, tai man patiko. Nors mano damutės sakė, kad joms skanesti paprasti blynukai su cukinija ir obuolių uogiene. 😀