Šis blynelių receptas iš mano labai mėgiamos Jamie Oliverio receptų knygos "Gimęs gaminti". O cukinijos tikrai, kad vasaros karalienės, gausiai derančios kasmet.
4 porcijoms reikės:
- 4 vidutinių cukinijų;
- 1 didelio kiaušinio;
- 0,5 a. š. baltųjų pipirų;
- 1 v. š. su kaupu miltų;
- 1 šviežia raudona aitrioji paprika;
- ryšelis šviežių mėtų;
- 1 citrina ir nutarkuota jos žievelė;
- gera sauja šviežiai tarkuoto permezano;
- druskos;
- alyvuogių aliejaus;
- pusė šaukštelio kmynų.
Gaminimo eiga:
Nupjauname cukinijų galus, supjaustome jas išilgai į keturias dalis, išpjauname sėklytes. Tuomet supjaustome cukinijas šiaudeliais.
Perskiriame kiaušinį, baltymą supilame į vieną dubenį. trynį į kitą. Į trynį sudedame cukinijų šiaudelius, baltuosius pipirus, nusijotus miltus, smulkintą aitriąją papriką, pjaustytus mėtų lapelius, citrinos žievelę, permezaną ir gerai išmaišome. Baltymą su žiupsneliu druskos išplakame iki standumo, tada atsargiai įmaišome į cukinijų masę.
Į keptuvę įpilame šlakelį ayvuogių aliejaus ir įkrečiame po 5-6 gumuliukus mišinio. Blynelius apibarstome kmynais ir kepame ant vidutinės ugnies. Juos reikės kepti maždaug po 2,5 minutės iš kiekvienos pusės, kad gražiai pagelstų.
Galime valgyti šiltus arba atvėsusius, kaip garnyrą ar užkandį. Šįkartą mėgavomės su feta ir šviežiais iš daržo pomidoriukais! Skanaus!
Praėjusią savaitę tokių blynukų teko ragauti, tai man patiko. Nors mano damutės sakė, kad joms skanesti paprasti blynukai su cukinija ir obuolių uogiene. 😀