Atostogaujantiems kitaip: naujai atrastos kelionių vietos ir dalelė Lietuvos dovanų

Atostogaujantiems kitaip: naujai atrastos kelionių vietos ir dalelė Lietuvos dovanų

26. Jun 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

 

Atostogauti vasarą lietuviams – gana įprastas reiškinys.  Vieniems laisvo laiko norisi, kad galėtų traukti į iškylą su draugais, ar dviračiais apvažiuoti gražiausius šalies o gal Europos kraštelius. Dar kiti linkę išvykti į kurortą ir gulėdami prie jūros ar baseino mėgautis poilsio akimirkomis. Tačiau yra trečiasis atostogautojų tipas, kuomet išvykstama į kelionę, tačiau tikslas visai kitas – ne tik pailsėti paplūdimyje, bet kartu pabendrauti, surasti naujų draugų, bendraminčių. Kaip atrasti keliones iš naujo, neišleisti daug pinigų ir tuo pačiu suprasti, kad Paryžius, nėra tik Eifelio bokštas, o Romoje galima rasti ne tik Trevi fontaną ar siauras gatveles.

Pigus skrydis nebijantiems paskutinės minutės pasiūlymų

 Norintiems nepamirštamų įspūdžių, reikia nebijot spontaniškumo. Neretai nebrangūs skrydžių pasiūlymai atsiranda tiesiog iš vakaro ar prieš kelias dienas. Planuoti ir rasti nebrangius skrydžius keliautojams padeda programėlė „Skyscanner“ . Čia galima rinktis ir pagal tai, kada skrydžiai yra pigiausi, taip pat galima ir gauti informaciją apie kainų pokyčius norima kryptimi ir datomis.

Apgyvendinimas – miesto dvasią galima pajausti tik bendraujant su vietiniais

Turistinių knygų ir bukletų įsigyti gali kiekvienas, tačiau pačias įdomiausias gali atskleisti tik tame mieste ilgai gyvenantis žmogus. Nepatikėsite, kokių, turistams sunkiai surandamų vietų galėtų parodyti vietinis gyventojas. Nebijantiems rizikuoti, rekomenduotumėme užsiregistruoti couchsurfing.com. Šio tinklalapio esmė – keliauti mėgstančių žmonių bendravimas tarpusavyje ir savo gyvenamosios vietos dalinimasis. Mokėti už nakvynę čia nereikia, tačiau labai svarbu prieš atvykstant išsiaiškinti, kokios yra namų taisyklės ir nepamiršti bendrauti su jus priėmusiu žmogumi. Taip visada mielai nustebina suvenyrai iš Lietuvos, išties originalu atvežti tikros lietuviškos duonos, kurią prieš pat kelionę iškepti naudojant miltinius mišinius užtruks ne ilgiau negu susikrauti lagaminą. 

Patogiau nei viešbutyje – nuosavas kambarys už prieinamą kainą

Kiek mažiau įpareigojantis pasirinkimas nei couchsurfing.com – „Air BnB“ portalas. Jame sumokėję tam tikrą mokestį galėsite mėgautis privatumu kambaryje ar net visame bute. Tai kur kas patogiau nei viešbutis, nes pastarajame retai kada rasite virtuvėlę, kur galite patys kada panorėję pasiruošti maistą. O ir gyvensite ne apsupti įvairių turistų, o arčiau vietinių gyventojų.

Dovanokite dalelę Lietuvos

Vykstant į tokią netradicinę kelionę neretai norisi nuvežti naujiems bičiuliams dalelę Lietuvos - kad tai būtų ne suvenyras, o kažkas, kas tikrai primintų ir būtų išskirtinis atsiminimas. Neretai užsieniečiams labai gardi ir soti mūsų duona, tačiau ją pagaminti svečioje šalyje yra sudėtinga. Tačiau išeitis yra – jeigu turite galimybę įjungti orkaitę, rekomenduojame su savimi į kelionę pasiimti ir miltinį mišinį duonai, su kuriuo nustebinti užsieniečius gardžia duona bus daugiau nei paprasta.

20170622144209-66312.jpg

Vanduo ir aliejus, tai viskas, ko jums reikės, norint paruošti gardžią ir kvapnią duoną, kurios skonio jūsų naujieji draugai ilgai nepamirš. Tokios galimybės neturite? Išsikepkite duoną namuose prieš pat kelionę. Patikėkite, tai daug įspūdingiau nei magnetukas ant šaldytuvo. 

Jums reikės: 1 pakuotės „Kauno Grūdų“ miltinio mišinio duonai

800 ml drungno vandens

Šiek tiek aliejaus

Riešutų, džiovintų vaisių, sėklų – pagardinimui (jei pageidaujate)

Gaminimas:

Supilkite mišinį į dubenį. Įpilkite 750-810 ml drungno vandens, išmaišykite šaukštu iki vienalytės masės ir palikite pastovėti 10 min. Perdėkite tešlą į aliejumi išteptą formą, patepkite paviršių vandeniu ir kildinkite 45-60 min. kambario temperatūroje. Kepkite 50-60 min. iki 200⁰C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusios duonos paviršių patepkite vandeniu (galima saldintu), kad suminkštėtų ir įgautų blizgesio. Uždengę audeklu palikite ataušti, paskui išimkite iš formelės. Duoną galite pagardinti įvairiomis sėklomis, džiovintais vaisiais ar riešutais.