Sveikos :)
Kad ir kokie netikėti svečiai bebūtų, jie nors prieš pusvalandį paskambina, o jei jau užeina, tai tikrai ne 10 minučių.
Tad aprašysiu per maždaug pusvalandį pagaminamą, draugus pavaišinti tinkamą atvirą Elzaso pyragą. Šį receptą radau visai netikėtai, o jis pasiteisino visu 100%.
Taigi, prireiks:
Tešlai
1 kiaušinio
300ml šilto vandens
pusės pakelio sausų mielių
kelių šaukštų aliejaus
1 šaukšto cukraus
žiupsnio druskos
Įdarui
Grietinės
Muskato riešuto miltelių
Obuolio
Rūkyto kumpelio
Svogūno
Taigi, tešla kaip supratote sena gera mielinė :D Aš ją paruošiu gan greitai - sumaišau visus skystus produktus, tuomet beriu viską išskyrus miltus (jų tik kelis šaukštus įmaišau). Už kelių minučių palengva pilu miltus, kol išsiminko minkšta tešla. Na ir lai ji kyla :D
Viską supjaustome...obuolį plonomis skiltelėmis, kumpį šiaudeliais, o svogūną plunksnelėmis (jas šiek tiek pakepinam).
Iškočiotą tešlą klojam į skardą, ją užtepam grietinės ir muskato riešuto padažu, dedam svogūnus, kumpį ir obuolius.
Kepam kol gražiai paskrus :) Iškepus supjaustom gabalėliais ir vaišiname draugus :) Skanaus! :)
Jūsų Raudonas balionėlis :)
Ačiū, o pyragas nors toks paprastutis, bet skoniu tikrai nustebina, tikrai gardu 😀 Jus, Saulėlydi, iė tą antrą nakties būčiau mielai pavaišinus 😀
Mmm, kaip skaniai atrodo- rodos, imciau ir ciupciau dabar gabaleli, kai visi miega ir nemato 😛 , nesvarbu, kad jau po 2val nakties 😀
👍🌷😀👍
Prie tešlos produktų kažkaip neįrašiau miltų, bet manau viskas bus aišku 😀