Augustės dienoraštis: man jau senatvė!?..

Augustės dienoraštis: man jau senatvė!?..

06. Jan 2019, 21:34 floryte floryte

   Augustei - 5 metai ir 4 mėnesiai. Niekas nesitikėjo, kad dar nesulaukus šešerių, teks atsisveikinti su pirmuoju dantuku. Nei klibėjo jis, kaip kad neretai nutinka, nei ką.  Bandžiau prisiminti, ką ten mamytės daro su tuo iškritusiu dantuku - lyg pelytei ar fėjai deda, kol staiga dantukas įkrito į kriauklę ir - tiesiai į kanalizaciją.  Va taip. Dantukas - su charakteriu. Lyg ir nepergyveno labai Augustė dėl iškritusio dantuko. Paaiškinau, kad taip nutinka visiems vaikams, ir kad vietoj iškritusio išdygs naujas. Augustė, kišdama liežuvio galiuką per atsiradusį tarpelį, net pajuokaudavo: "langelis liežuvėliui pažiūrėti"...

   Bet štai, vieną vakarą, išlipus iš vonios, Augustė rimtu veidu sako: "mama, man atrodo, kad man jau senatvė. Dantys krenta, odoje - raukšlės (rodo susiraukšlėjusius nuo vandens pirštus). Aš tikriausiai mirsiu. Bet kad nežinau kiap reikia numirti. Tai ką reiks daryti?".

Nors tema ir rimta, bet mama juokėsi :-).

Priminkite, mamytės, ką reikia daryti su iškritusiu vaiko dantuku?..Ir ar ne per anksti maniškei tie dantukai pradėjo kristi?..

floryte floryte 09. Jan 2019, 00:22

Augustė dovanų Kalėdoms šią eglutę gavo. Na o pinigėlį vietoj dantuko po pagalve deda - kad išsiskyrimo skausmą su dantuku sumažint?.. Šiaip Augustei pinigėliai kol kas nekelia ypatingo džiaugsmo. Tai gal kokį kitą daiktą galėčiau dėt po pagalve?.. Kokį lipduką ar mini figūrėlę- žaisliuka?

jaldija jaldija 07. Jan 2019, 23:04

Kokia graži Augustės eglutė. 👍
Dantukų fėja surinkdavo dantukus iš po pagalvės ir palikdavo pinigėlį...
Dantukai ima keistis šeštais gyvenimo metais, taip, kad Augustei nėra per anksti.
Nors tikrai yra vaikų kurie ir 7 sulaukę dar tebeturi visus pieninius dantukus.

floryte floryte 07. Jan 2019, 19:57 ODISEJAaa

Maniškei tai vėlai dantys dygo...Oho, kokia spartuolė Aistė su dantukais!😀

ODISEJAaa ODISEJAaa 07. Jan 2019, 14:09

Mes dantuką dedame po pagalve ir ryte randame už jį pinigėli.
Neperanksti, jei ankščiau išdygo, tai ankščiau krena...mūsų jau du iškrite ir išdyge pilnai😉silantavom dantukus, tai sakė viskas gerai.