Augustės dienoraštis: seni patikrinti skiepai prieš virusus: saulė, grynas oras, sniegas, balos ir daug džiaugsmo....

Augustės dienoraštis: seni patikrinti skiepai prieš virusus: saulė, grynas oras, sniegas, balos ir daug džiaugsmo....

15. Mar 2020, 21:49 floryte floryte

    Dėl koronaviruso daugelis užsidarėme namie. Lyg ir liūdna, kai net į kiną nueiti nebegali. Savaime suprantama, dėl saugumo. Bet užsidaryti namie, tai nereiškia, neiškišti nosies į lauką. Ir kaip gi įmanoma tuos mūsų vaikus uždaryti kambaryje, kai lauke - šviečia saulė ir dar daug visokio gėrio! Tik išėjus mano šešiametei į kiemą, man dar koridoriuje batus besimaunant, girdžiu: "mama, sniegas! Mama, varvekliai!". Tik išėjus į kiemą, mane pasitinka sniego gniūžtės ir džiaugsmingas vaiko juokas. Žiemą sniego beveik nematėme, tai nors pavasarį... Griūna vaikas akimirksniu ir gamina sniego angelus! 

Retai kada ir pamatysi tokį kontrastą - žalia žalia žolė, o sniegas ant jos toks baltas!

Kieme sniegą išmėtę, ieškome pavasario ženklų. Žaliuoja visokie daigeliai gėlynuose, o lysvėse česnakai jau tokie gerokai ūgtelėję...

Nusprendžia šeimynykščiai išeiti savo kaime gatvelėmis pasivaikščioti.

Žinoma, vaikai vaikšto visuomet kitaip nei saugę. Ir tai taip smagu! Svarbu vaiką tinkamai "įkombenzoninti"!

Rasti pavasario dar daugiau - dar smagiau! Jis patinka ne tik mums - žvirbliai dūksta krūmuose kaip maži vaikai! Džiaugiamės jų džiaugsmu.

Pasirodo, mūsų kaime gyvena, o gal užklysta paršelių, nes pamatome jiems skirtų ženklų.

Prisirenkame nuostabiųjų kankorėžių vakaro žaidimams - Augustės mėgstamiausias puzzle (be dažų, natūralus, neperkamas, niekada nenusibostantis).

Vaikas, jausdamas, kad jau artėjame link namų, prisigrobia pilną glėbį sniego. Daug sniego. Juk jis pasidarė tokia retenybė, tokia brangenybė...Matyt, sandėliuot kieme nusprendė. O gal ne kieme?...Vaikai gi gerokai sumanesni už mus, suaugusiuosius.

Ir snigt staiga pradėjo...Augustė, kad tik daugiau sniego parsineštų, išsižiojusi net liežuvį iškišo. Tegu prisninga! Vis daugiau sniego bus parnešta :-).

Ar gi ne smagu matyti vaiko sveikai raustelėjusius žandukus po tokio pasivaikščiojimo?...Geriausi skiepai prieš virusus - saulė, grynas oras, sniegas, balos ir daug džiaugsmo, kad gali dūkti, vartytis, braidyti, šėlioti...

Tikra laimė - visai paprasta!

 

ODISEJAaa ODISEJAaa 17. Mar 2020, 09:53

Pritariu? smagu?